Turnu Severin: Liceele se luptă pentru atragerea „bobocilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul educațional organizat de Inspectoratul Școlar Mehedinți și Consiliul Județean a început astăzi și a atras sute de copii și părinți.

Târgul de oferte educaționale, organizat în Drobeta Turnu Severin a ajuns la cea de-a șasea ediție. În acest an, unitățile de învățământ și-au amenajat standurile la Casa Tineretului, iar fiecare a încercat să își prezinte școala într-o lumină cât mai atractivă pentru participanți. Specializări de viitor, profesori pregătiți sau performanțele obținute în anii precedenți au fost câteva din argumentele liceelor.

Participăm cu o ofertă variată care încurajează piața muncii și care vizează garantarea unui loc de muncă, după absolvirea liceului. Profesorii noștri sunt foarte bine pregătiți, majoritatatea au gradul I”, ne-a spus Lenuța Mândreci, profesoară la liceul Domnul Tudor din Drobeta Turnu Severin.

Fiecare liceu a încercat să își prezinte într-un mod cât mai atractiv oferta. Am vrut să redăm specificul liceului nostru, axat pe cele două profile pe care le oferim absolvenților, pentru a-i face să își dorească continuarea studiilor în domeniul protecției mediului și mecanicii”, a spus și Florin Croitoru, profesor la Grupul Școlar Agricol Halânga.

2500 de locuri și specializări pe toate gusturile
Peste 10 unități de învățământ au participat la eveniment, iar absolvenții ciclului gimnazial au la dispoziție aproximativ 2500 de locuri pentru anul școlar viitor. Elevii au de ales între specializări precum mecanică, ecologie, științele naturii, științe socio-umane, matematică-informatică, filologie bilingvă sau automatizări.

Și eu am fost derutată când a trebuit să aleg profilul de la liceu, așa că este foarte util acest târg. Am ales Țițeica și nu regret, profesorii s-au ocupat de noi. Îi sfătuiesc pe cei care intră în clasa a noua să aleagă acest liceu”, spune Adriana Nistor, elevă în clasa a XI-a a Colegiului Național Gheorghe Țițeica, venită să își reprezinte liceul. Târgul se încheie la ora 17 și va fi reluat mâine, între orele 8 și 15.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite