FOTO/Turnu Severin: Învățătoarea rasistă și-a vândut casa rudelor, ca să scape de executarea silită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Învățătoarea din Voloiac, Elena Daba, cea care nu i-a permis să intre la cursuri unei fetițe de etnie rromă, a fost obligată de justiție să plătească 10.000 de euro despăgubiri, familiei minorei. Învățătoarea nu a plătit însă niciun ban până acum. În schimb, și-a vândut casa cu trei dormitoare, unor rude apropiate, pentru 3000 de lei.

Elena Daba, în vârstă de 56 de ani, cadru didactic la școala generală din Voloiac, Mehedinți, a fost obligată de justiție să plătească daune morale în valoare de 10.000 de euro, după ce, în urmă cu trei ani, nu a primit la ore o copilă de etnie rromă.

VEZI AICI GALERIE FOTO

Rahela Ciurescu, acum în vârstă de 12 ani, împreună cu părinții și reprezentată în instanță de către avocata Ghoerghița Stoian, a câștigat dreptul de a primii 10.000 de euro ca despăgubire, în luna iulie a acestui an, prin decizie definitivă și irevocabilă.

Cum femeia nu a plătit suma nici în urma somațiilor primite, s-a inițiat procedura de executare silită. Imediat după ce ultima instanță de judecată a dat câștig de cauză familiei Ciurescu, învățătoarea Elena Daba și-a scos casa la vânzare.

image

Rahela, împreună cu tatăl său

„Este vorba despre un act de vânzare-cumpărare, încheiat între Daba Ion și Elena și cumpărătorii Daba Georgică și Veronica, autentificat cu numărul 1257/29.07.2010. Culmea este că vorbim despre o casă cu trei dormitoare, sufragerie, hol, bucătărie, dar și despre terenul intravilan aferent, pentru care s-au plătit 3000 de lei, conform contractului. E clar că scopul cu care a fost făcut acest act este acela de a scăpa de executare”, ne-a spus Gheorghița Stoian, avocatul familiei Ciurescu.

Vor ataca actul în instanță
Avocatul Rahelei va contesta în instanță actul respectiv și va cere anularea lui, în perioada următoare.

„Vom demara procedurile legale pentru a contesta acest act întocmit în dauna creditorului, adică a fetiței. Altfel, există riscul ca Rahela să rămână cu hotărârea judecătorească favorabilă, dar să nu primească niciun ban”, a mai spus Gheorghița Stoian.

„Noi suntem oameni săraci, soţia mea a murit, iar eu muncesc cu ziua pe unde apuc, ca să-mi întreţin cei trei copii. De bani o să le cumpăr haine copiilor şi restul îi pun la CEC, ca să aibă ei atunci când se fac mari. Poate o să dea la facultate, să aibă un ban pe numele lor", spunea tatăl Rahelei, în vară, la aflarea hotărârii definitive.

image

Contactată în repetate rânduri pentru un punct de vedere, învățătoarea Elena Daba nu a răspuns la telefon.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite