Turnu Severin: Inspectorii sanitar-veterniari încep controalele de Paște

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În funcție de concluzii se vor stabilii și localitățile din județ unde se vor putea sacrifica animale în această perioadă. Atât târgurile unde se vor sacrifica și comercializarea miei, cât și unitățile comerciale din oraș vor fi verificate de specialiști.

Cele cinci târguri din Mehedinți, eligibile pentru a primi autorizația temporară pentru sacrificarea mieilor vor fi evaluate în această săptămână de către inspectorii sanitar-veterniari.

„În urma acestor evaluări, târgurile respective vor primi sau nu autorizația provizorie. În afara condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească, primăriile aferente trebuie să desemneze un reprezentant care să scoată electronic mieii din baza de date, pe măsură ce aceștia sunt sacrificați”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Direcției Sanitar-Veterniare pentru Siguranța Alimentelor Mehedinți, Adriana Ganea.

Printre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească comercdianții pentru a putea sacrific și vinde miei în târgurile publice se află amenajarea unui spațiu pentru hrănirea și adăparea animalelor, separat de spațiile vizitatorilor târgului.

De asemenea, trebuie să fie clar delimitate spații pentru sacrificarea mieilor, dar și pentru colectarea deșeurilor.

Potrivit normelor în vigioare, fiecare târg trebuie să dispună se posibilitatea de incinerare a resturilor.

Magazinele de profil, luate la puricat

Magazinele care comercializează produse din carne, lactate sau ouă vor fi, la rândul lor, controlate de inspectori.

„Având în vedere că în această perioadă se cumpără foarte mult carne, ouă și produse lactate, vom acționa cu echipe mixte pentru controlul unităților comerciale care se ocupă cu vânzarea, producerea, transportul sau distribuirea acestui gen de produse”, mai spune Adriana Ganea.

Specialiștii recomandă celor care își fac cumpărăturile de Paște să aibă încredere doar în spațiile autorizate și avizate, care au trecut prin controlul sanitar-veterniar.

Medicii veterniari asigură permanență

În cadrul DSVSA  Mehedinți, cât și la circumscripțiile sanitar-veterniare din teritoriu se va asigura permanență, inclusiv în week-end, în perioada 12-23 aprilie 2011.

Prin această măsură, medicii vor să vină în ajutorul consumatorilor, care pot sesiza la orice oră eventualele nereguli sau nerespectări ale normelor pentru siguranța alimentelor.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite