Turnu Severin: Hoții de fier vechi subțiază conturile firmei de apă-canal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capacele de canal, atracția hoților
Capacele de canal, atracția hoților

Sute de capace de canalizare și grătare de scurgere dispar de pe străzile Severinului. Pentru înlocuirea acestora, compania cheltuiește, anual, circa 300.000 de lei.

 „Responsabili” pentru acest adevărat fenomen sunt hoții de fier vechi, care înregistrează profituri frumoase valorificând capacele la centrele de colectare. Potrivit reprezentanților firmei, de la începutul anului și până acum au fost înlocuite câteva sute de capace sau grătare de scurgere.

Cel mai „ușor” capac poate cântări 50 de kilograme, iar cele aflate în zona carosabilă pot atinge 100. Astfel, pentru un singur capac, hoții pot primi de la centrele de colectare chiar și 40 de lei.

canal furt

Reprezentanții firmei sunt disperați și cer înăsprirea legii în astfel de cazuri.

„E o mare problemă cu care ne confruntăm. Dacă fură un capac, având valoare mică, acești indivizi sunt prinși și nu pățesc nimic. Ar trebui o inițiativă legislativă în acest sens, care să înăsprească pedepsele. Până la urmă, cel care face asta poate deveni un criminal, dacă ne gândim că oricine se poate accidenta pe stradă, din cauza găurilor rămase. Să nu mai vorbim despre capacele furate de pe carosabil și a căror lipsă poate provoca accidente rutiere extrem de grave. În plus, eu pierd 300.000 de lei pe an cu înlocuirea lor”, ne-a spus Ilie Pisoi, directorul Secom.

Cei de la centrele de colectare nu comentează
Zona cu cele mai frecvente furturi este cartierul severinean Crihala. De cele mai multe ori în timpul nopții, capacele de canal dispar, de aici, cu o frecvență uimitoare.

În cazul în care un echipaj al poliției comunitare surprinde pe cineva care desface capacele de canal, se anunță imediat un echipaj din cadrul IPJ, iar cei de acolo sunt cei care fac cercetările. Fiind vorba despre posibile cazuri de furt, nu sunt de competența noastră, nu putem acționa în niciun fel”, ne-a spus Luria Mărțuică, purtătorul de cuvânt la poliției comunitare Drobeta Turnu Severin.

Deși faptul că primesc astfel de capace de canal constituie infracțiune, cei de la firmele de colectare nu par să se sinchisească de lege.

„Nu comentez nimic, noi nu primim așa ceva”, ne-a spus, pe un ton răstit, reprezentantul unei astfel de firme.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite