Turnu Severin: FOTO/Un elev de 16 ani, umilit în sala de clasă. Tânărul susține că a fost obligat de un coleg să îi atingă părțile intime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea școlii a demarat o anchetă în acest caz, în timp ce părinții celui „agresat” vor să își mute copilul la o altă unitate de învățământ.

Un elev de 16 ani de la Colegiul Tehnic Auto din Drobeta Turnu Severin susține că a fost obligat să atingă părțile intime ale unui coleg de clasă.

„…l-a chemat la el spunându-i să îi dea pantalonii jos și să îi atingă organele genitale. În acest timp, i-a zis lui…să filmeze cu telefonul mobil. Menționez că nu a fost vorba de sex oral, iat ușa clasei nu a fost încuiată în niciun moment”, este declarația unuia dintre elevii prezenți în clasă în momentul incidentului.

Conducerea școlii a demarat o anchetă internă pentru a stabilii măsurile ce trebuie luate în această situație.

„Incidentul a avut loc după ultima oră de curs. Din declarațiile celor care au fost de față, un elev  de la clasa a IX-a și-a dat pantalonii jos și și-a îndemnat un coleg de clasă să îi atingă organele genitale. Din câte afirmă ei, a fost vorba de o glumă. De altfel, un alt coleg a filmat cu telefonul și a spus că intenționa să posteze fimulețul pe youtube. Toată lumea s-a mirat, pentru că este cea mai liniștită clasă, nu am mai avut astfel de probleme”, ne-a spus directorul Mihai Mijache.



Vrea mutarea la altă școală

image

Potrivit psihologului școlii, elevul agresat a mai avut probleme în trecut cu glumele nesărate ale colegilor. Acesta este cunoscut în școală ca un elev foarte timid și fără încredere în propria persoană.

image

Atât copilul, cât și părinții acestuia, au cerut transferul la o altă unitate de învățământ.

„Am declanșat o anchetă internă, iar cei doi elevi implicați vor primii sancțiuni în funcție de ce vor stabilii comisiile. Chiar astăzi vom constitui, în Consiliul Profesoral, o comisie care să analizeze atât incidentul în sine, cât și gradul de vinovăție a profesorului de serviciu”, mai spune Mihai Mijache.

În ceea ce-I privește pe „agresori”, aceștia vor fi sancționați drastic de către conducerea școlii.

„Dacă a fost vorba de perversiuni sexuale, vom scădea nota la purtare la 1 și îi vom muta disciplinar la altă școală. Dacă a fost doar o glumă total nepotrivită, vom decide scăderea notei la purtare, până la 4”, conchide directorul liceului Auto.

Tânărul umilit a depus și o plângere la poliție, cazul fiind cercetat, în mometul de față, de organele abilitate.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite