Turnu Severin: Euro-gară de 6 milioane de euro, fără spaţii comerciale/ Chiriașii fug de prețurile mari, iar călătorii nu își pot cumpăra nici măcar o cafea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inaugurată în urmă cu aproape un an, „euro-gara” din Drobeta Turnu Severin nu are niciun spațiu comercial. Reprezentanții gării şi constructorul susțin că prețul mare al chiriilor îi ține departe pe posibilii chiriași.

Călătorii se plâng că nu au de unde să își cumpere o răcoritoare, o cafea sau ceva de mâncare.

„Nu e posibil ca în tot acest timp să nu se deschidă măcar un butic în clădirea aia uriașă. Există foarte mult spațiu degeaba, pentru că nu e folosit așa cum ar trebui. Eu călătoresc foarte mult cu trenul și mi se pare de bun simț ca într-o gară civilizată să ai posibilitatea să cumperi o răcoritoare sau o cafea. Nu știu a cui e vina, dar nu este normal ceea ce se întâmplă”, ne-a spus Radu Bindea, un severinean nemulțumit de lipsa spațiilor comerciale din gară.

Două etaje pustii

Noua clădire a gării a fost inaugurată cu fast în luna august a anului trecut, după şase ani de lucrări şi o investiţie de 5,8 milioane de euro, finanţată de Ministerul Transporturilor.

Încă de atunci au fost proiectate mai multe spaţii destinate comerţului, însă nici unul dintre acestea nu a fost ocupat până în prezent.

Aici trebuiau să funcţioneze o farmcaie, un restaurant, un fast-food, o florărie şi mai multe chioşcuri de ziare sau buticuri.

„Spații destinate comerțului există, însă nu au fost închiriate. Probabil chiriile prea mari îi țin la distanță pe doritori, altfel nu îmi explic de ce nu vine nimeni să deschidă ceva aici. Cu siguranță ar fi nevoie de așa ceva, orice călător și-ar dori să poată cumpăra din apropiere un suc, o plăcintă sau o cafea”, ne-a spus Mircea Boazgă, șeful CFR Călători Severin. 

De altfel, două din cele trei nivele ale clădirii sunt, în momentul de faţă, fără utilitate.

La parter funcţionează sălile de aşteptare, biroruile personalului şi casele de bilete, iar etajele, acolo unde urmau să fie amenajate o parte din spaţiile comerciale, sunt pustii.

„După părerea mea, cei de acolo au pus preţuri foarte mari pentru chirii. E clar că acesta este motivul pentru care nimeni nu vine, altă explicaţie nu poate fi. Dacă pretenţiile lor vor scădea, atunci cu siguranţă vor veni şi chiriaşii”, ne-a spus şi Tibi Giuca, constructorul euro-gării.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite