Turnu - Severin: Elevii severineni au participat, în această dimineață , la concursul național de matematică Euclid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceul de Artă I. Șt. Paulian, din municipiul Drobeta-Turnu-Severin, a fost unul dintre cele două centre care au organizat etapa a treia a competiției naționale de matematică. Al doilea centru a fost Colegiul Național ,,Gheorghe Țițeica”.

Concursul Euclid a debutat la ora 9,00. Este al treilea an când are loc acest concurs, constând în trei etape județene și una finală. Elevii înscriși în concurs provin de la Școala numărul 2 din Severin, Școala numărul 6, Școala numărul 7, Școala numărul 14, precum și de la Liceul Pedagogic Ștefan Odobleja, Liceul de Artă și Colegiul Național ,,Traian”.

Mariana Ungureanu, administratorul centrului test de la Liceul de Artă, ne-a spus că aproximativ 200 de elevi din clasele ciclului primar, gimnazial și liceal participă la concursul Euclid, aceștia având la dipoziție două, respectiv trei ore, pentru a rezolva subiectele. ,,Este vorba de patru subiecte, fiecare cu circa opt, zece subpuncte”, a adăugat dascălul din învățământul primar.

Cei care vor obține cele mai bune punctaje vor fi premiați cu diploma și medalii. Rezultatele concursului se vor afișa în această după-amiază.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite