Turnu Severin: Elevii de la Școala nr. 14 vor face orele în aer liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aici va fi amenajată Țara lui Andrei
Aici va fi amenajată Țara lui Andrei

Echipa dECO KIDS, coordonată de profesorul Lucian Mareș s-a implicat în proiectul Our dream place, dorind să facă un loc de vis din curtea interioară a școlii.

Proiectul educațional Țara lui Andrei se desfășoară la nivel național și sunt implicate 150 de echipe din întreaga țară. Proiectul este susținut de Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți și Primăria Turnu Severin.

Perioada de implementare a proiectului este iunie-noiembrie 2011. Școala nr. 14 din Severin este singura școală din județul Mehedinți care este înscrisă în proiect, având o echipă formată din 27 de elevi din clasele V-VIII. Înscrierile au început pe 15 mai și durează până mâine.

Practic, o suprafață de 1000 de metri pătrați se va transforma într-o sală de curs în aer liber, cu bănci și scaune din piatră și lemn, o sală de teatru, precum și alte spații destinate activităților școlare și extrașcolare. Pereții vor fi decorați cu mesaje ecologice.

În curtea interioară a școlii se vor organiza serbări școlare, spectacole, piese de teatru. De asemenea, în noul spațiu se va amenaja o sală de curs cu echipament  IT mobil. Profesorii vor ține cursurile de cunoașterea mediului și biologie tot aici. Spațiul va fi destinat și activităților recreative (șotron, șah).

Vor să câștige

Motivul pentru care Școala nr. 14 s-a implicat în proiect a fost lipsa unui spațiu special amenajat pentru desfășurarea activităților cultural-artistice și a acțiunilor derulate în cadrul parteneriatelor în care este implicată unitatea de învățământ.

Pentru a obține cât mai multe voturi, este nevoie de o adresă de e-mail, care se înregistrează pe site-ul proiectului. ,, În primul rând era necesar ca acest spațiu să prindă viață. Ne-am gândit la curtea interioară a școlii. Îmi doresc mult ca elevii să se poată bucura de un spațiu în aer liber”, ne-a spus Lucian Mareș, profesor de desen.

Radu Găman, participantul din clasa a VI-a B, se declară încrezător și bucuros că participă. ,, Sunt foarte încrezător că vom obține un loc fruntaș pentru că avem un colectiv talentat și unit. De exemplu, la alte școli numai profesorii se implică, dar la școala noastră profesorii colaborează cu elevii.”

Echipa câștigătoare va primi 5000 de euro și va merge în tabără la Cheia.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite