GALERIE FOTO/Turnu Severin: Deținuții scapă de stress printre exponate vechi de sute de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nouă personae private de libertate au avut ocazia să „evadeze” pentru câteva zeci de minute

VEZI AICI GALERIE FOTO

Pentru că au o purtare bună și participă la programele de muncă inițiate de Penitenciar, deținuții au fost aleși pentru o mini-excursie la muzeul hidrocentralei Porțile de Fier.

image

Este vorba despre o colaborare cu muzeul Porțile de Fier, iar această vizită este una din activitățile planificate. Scopul este diminuarea efectelor negative ale privării de libertate și totodată, o recompensă pentru buna conduită pe care deținuții o au în cadrul activităților educative sau productive”, ne-a spus Petrișor Ridiche, purtător de cuvânt al Penitenciarului

Vor să se întoarcă după eliberare

Deținuții au admirat în premieră turbinele hidrocentralei, obiecte găsite pe celebra insulă Ada-Kaleh sau fauna zonei. Vizitatorii au avut parte și de un ghid pus la dispoziție de muzeu, care le-a explicat cu răbdare tainele obiectelor expuse.

image

„O experiență foarte frumoasă. Cel mai mult m-au impresionat barajul și obiectele vechi pe care le-am văzut aici”, susține Constantin Cicel, deținut.

„Pentru noi este bine că vedem lucruri noi. Îmi place la muzeu, mai am șapte luni de detenție și sper să revin aici”, ne-a spus și Daniel Catalinoiu, un alt deținut.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite