Turnu Severin: Cumpărătorii își pierd interesul pentru mașinile second hand înamtriculate în afara țării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modificarea taxei auto a determinat o scădere importantă a vânzărilor de mașini second hand

Severinenii nu se mai încumetă să cumpere mașini la mâna a doua înmatriculate în Bulgaria sau în țările vestice, așa cum o făceau anul trecut.

Spre exemplu, luna decembrie a anului 2010 a fost una extrem de prolifică din acest punct de vedere. Peste 1300 de mașini au fost înamtriculate, în condițiile în care, într-o lună obișnuită, numărul acestora nu depășește 700.

Acest lucru s-a observant și în încasările comercianților de mașini, care anunțau creșteri de pânăa la 80% la vânzări.



În primele luni ale anului 2011, vânzările acestora au început să scadă vertiginous, iar mașinile neînmatriculate în România nu mai par interesante pentru clienți.

image

„Lumea a început să se orienteze către mașinile înamtriculate în țară, chiar dacă, uneori, plătesc ceva mai mult pentru o mașină mai slabă decât una venită din Franța, de exemplu. Cu siguranță din cauză măririi taxei auto se întâmplă aceste lucruri, pentru că în unele cazuri, aceasta s-a triplet față de anul trecut”, ne-a spus Emanuel Dorinca, un comerciant de mașini din târgul Veterani.

Anul trecut, mai mult de 10% din mașinile care circulau pe străzile Severinului erau înamtriculate în străinătate. Acum însă, acestea nu mai sunt la fel de căutate, indifferent de ofertele samsarilor de mașini.

„Am încercat să mail las din preț, dar nu se vine. Omul își face socoteala și își dă seama că plătește de încă două ori mașina, din cauza taxei”, ne-a spus un alt comerciant.

În momentul de față, parcul auto al județului Mehedinți depășește 61.000 de unități.




Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite