Turnu Severin: Comercianții de legume și fructe din Piața Mircea se plâng că nu fac vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Severinenii trec prin piață, se interesează, dar nu cumpără decât câte un kilogram, două. Deși prețurile nu diferă față de anul trecut, vânzarea merge destul de slab.

Comercianții din piața Mircea sunt nemulțumiți pentru că vânzarea merge prost. Deși prețurile sunt la fel ca și anul trecut, severinenii nu se înghesuie să cumpere. Veniturile nu au crescut, iar nevoile sunt multe. Legumele și fructele de sezon sunt diversificate, dar clienții cu greu se lasă convinși să cumpere.

Gheorghița Breazu, în vârstă de 73 de ani vine de la Cerneți, pentru a vinde mazăre, ceapă, salată verde, mărar.,,Vin în piață de mulți ani, dar anul ăsta este rău. Altădată vindeam până la prânz ce aduceam, și mă mai și întorceam să aduc altă marfă”, ne spune aceasta.

,, Mai las și din preț ca să nu rămân cu marfa nevândută”, adaugă pensionara. Munca la grădină este grea, legumele trebuie prășite, plivite, udate, recoltate,  iar prețurile nu reflectă efortul oamenilor. Un kilogram de mazăre costă 6 lei, dovleceii îi vinde cu 2 lei, ceapa și castraveții tot 2 lei, iar salata verde 1 leu. Producătoarea de legume speră să vândă. ,, Mă rog la Dumnezeu să mă ajute să dau ce am adus”.

O altă comerciantă, care vindea varză, ne-a spus că vânzarea merge foarte prost. Severinenii nu au bani. Deși un kilogram de varză se vinde cu 1 leu, oamenii trec, întreabă, dar merg mai departe.,, Stăm cu ea până ne vine rău”, a zis Georgeta din Vlădaia, care a venit cu marfa de câteva zile și abia a reușit să vândă, ieri, 5 kilograme din cele 100 pe care le-a adus spre vânzare.

,,Față de anul trecut vânzarea a  scăzut cu 50 la sută, chiar mai mult de atât”, a spus o altă comerciantă.

Fructe autohtone și de import

Nici cei care comercializază fructe, cireșe sau căpsuni, nu stau mai bine la capitolul vânzări. Căpșunile se vând cu 9,5 lei kilogramul, iar cireșele au prețuri cuprinse între 5 și 10 lei. ,, Căpșunile sunt atât din import, cât și din țara naostră. Poate că vom lăsa din preț, dar nu acum, la început, când abia au apărut pe piață”, ne-a spus Cătălina Neacșu. 

Cireșele au mers ceva mai bine, Filareta Nedelcu, pensionară,  spunând că ieri a vândut 30 de kilograme, cu 10 lei kilogramul.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite