Turnu Severin: Banii pentru exproprieri salvează Centura orașului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centura ocolitoare a Severinului a ieșit din impas și va fi gata până la sfârșitul anului . După ce lucrările stagnaseră din cauza exproprierilor, o hotărâre de guvern dă undă verde procedurii și relansează proiectul

Hotărârea de Guvern 749/2010 se referă la declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică „Varianta de ocolire a Municpiului Drobeta Turnu Severin”.

Asta înseanmă că oamenii care dețin terenuri în zona lucrărilor, pe raza localității Șimian și în Turnu Severin își vor primii sumele aferente renunțării la proprietăți. Inițial, oamenii semnaseră actele necesare, însă nu și-au putut primii banii din lispsă de fonduri.

Astfel, circa 2 kilometri de drum au rămas în aer. Aici nu s-au putut începe lucrările, întrucât oamenii au refuzat să părăsească imobilele. Amenajarea centurii ocolitoare au început în vara anului 2008.

Datorită noii hotărâri, prin care se aprobă declanșarea procedurii de expropiere și se alocă, pentru întreaga țară, suma de 3,74 milioane de lei, centura ocolitoare a orașului va fi gata la termen. Deși în contract este stipulată data de martie 2011, lucrarea va fi finalizată până la sfârșitul anului.

„Într-adevăr, procedura a fost aprobată, toți cei în măsură vor fi despăgubiți, iar centura de ocolire va fi gata la termen. Este vorba despre aproximativ 8% din suprafața totală a drumului”, ne-a precizat Florin Albei, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului.

Compania de drumuri intră în posesia banilor
Potrivit hotărârii de guvern, banii vor fi virați de către ministerul Transporturilor și Infrastructurii, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale, urmând ca această instituție să realizeze, efectiv, plățile către proprietari.

Centura de ocolire a Severinului are o lungime totalșă de circa 12 kilometri și traversează localitățile Severin și Șimian. În momentul de față, lucrările sunt finalizate în proprorție de 75%, urmând ca restul de 25 de procente să fie finalizate până la sfârșitul lui 2010.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite