Turnu Severin: Asigurarea obligatorie a locuinței/ Firmele se luptă pentru clienți și includ în poliță mai multe riscuri decât cele standard

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asigurarea obligatorie a locuinței are ca termen limită  data de 15 iulie 2011, iar amenda pentru cei neasigurați este de 500 de lei.

Pentru a vă asigura locuința împotriva dezastrelor naturale, puteți merge la orice companie de asigurări care își desfășoară legal activitatea.

Dacă aveți o locuință construită cu materiale convenționale, adică structură din beton sau lemn, pereți din piatră sau cărămidă arsă, trebuie să plătiți 20 de euro pe an, iar suma minimă asigurată în acest caz este de 20.000 de euro.

Pentru locuințele de tip B, construite din materiale neconvenționale, asigurarea este de 10 euro pe an, iar suma minimă aferentă este de 10.000 de euro.

Amendă de 500 de lei pentru neplată

Conform legislației în vigoare, toti posesorii de imobile cu destinația de locuintă au obligativitatea de a avea încheiata o poliță de asigurare a locuinței care să acopere cel puțin riscurile prevazute de legea 260/2008, adică, alunecari de teren, cutremur de pământ, sau inundații de apă ca și calamitate naturală.

Termenul limită a fost stabilit pentru 15 iulie 2011, iar cei care nu au încheiat asigurarea minimă până la acestă dată, riscă o sancțiune de 500 e lei.

„Eu mi-am asigurat deja casa, de frica amenzii. Nu prea sunt la noi alunecări de teren, dar nu poți să știi cand se întâmplă vreo nenorocire”, ne-a spus Viorica Matei, proprietara unei case cu patru camera din Drobeta Turnu Severin.

Firmele de asigurări plusează

Atenție la firmele pe care le alegeți pentru asigurare. Unele dintre ele oferă asigurare pentru mai multe riscuri decât cele standard, la același preț.

„Asigurăm locuințele și în caz de incendiu, trăsnet sau alte fenomene atmosferice. În total, avem 10 riscuri acoperite gratuit. În plus, la același preț de 20 de euro, acordăm și asigurare de minim 1000 de euro, în caz de vandalism sau furt din locuință”, ne-a spus Rodica Niculescu, agent de asigurări.

De asemenea, unele firme oferă reduceri la alte tipuri de asigurări, precum RCA, pentru a-și atrage clienții.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite