Turnu Severin: Aproape 200 de tineri se vor muta într-un nou bloc ANL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările pentru construirea  de noi locuințe ANL au ajuns aproape de final. CL a aprobat lista cu dosarele „câștigătoare”.

Consiliul local a aprobat lista cu cei 173 de tineri cu vârste sub 35 de ani, care vor primii ajutor de la stat pentru casă nouă.

„Au fost, în total, circa 2000 de dosare, însă foarte mulți solicitanți nu și-au mai înnoit actele, iar restul nu au întocmit punctajul necesar. S-au ales cele 173 de dosare, iar lista se găsește la primărie pentru oricine dorește să o consulte. În plus, există un termen de două săptămâni în care cei care se consideră neîndreptățiți sau vor să vadă cum au fost acordate punctajele, pot depune contestație”, ne-a spus viceprimarul Mircea Grosu.

Până acum nu au fost depuse, însă, contestații. Lucrările sunt în plină desfășurare, iar potrivit constructorului, sunt în grafic, astfel că  termenul stabilit, noiembrie 2010 va fi respectat. Va urma ca primăria să asigure utilitățile necesare, iar apoi cei 173 de tineri se pot muta în casă nouă.

Chirii de patru ori mai mici decât cele de pe piață
 Ei vor plăti chirii de cel puțin 4 ori mai mici decât cele prezente pe piața imobiliară. Astfel, pentru un apartament cu două camere, chiria lunară se situează puțin peste 100 de lei, iar la unul cu treu camere, această nu depășeșete 200 de lei.

De asemenea, potrivit unei noi legi, apartamenetele pot fi cumpărate de chiriași, după un an în care au locuit în ele, cu un preț stabilit de guvern în jurul sumei de 400 de euro pentru un metru pătrat de locuință.

„Cu banii rezultați din eventualele vânzări se vor construi alte locuințe de acest tip”, explică viceprimarul.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite