Turnu Severin: Angajații serviciilor publice locale dau Statul în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii solicită returnarea celor 25 de procente tăiate din salarii, în vara anului 2010. Acțiunea este demarată de 600 de salariați, adică toți angajații serviciilor publice, cu excepția primarului și a viceprimarilor.

Angajații din aparatul de specialitate al primarului și din cadrul serviciilor publice aflate sub autoritatea Consiliului Local își cer drepturile salariale, în instanță. 

„Instanțele din țară au început să dea câștig de cauză salariaților. S-a întâmplat la Constanța, Arad sau Vâlcea. Statul nu poate să îmi afecteze drpeturiel salariale, care fac parte din dreptul de proprietate. Atunci când au fost efectuat tăierile am fost de acord, ținând cont de situația grea în care se afla țara, dar cu condiția ca acești bani să fie returnați. Salariații m-au împuternicit să demarez acțiunile în instanță, iar prima înfățișare este în data de 25 ianuarie”, ne-a spus Gabi Niculescu, liderul de sindicat al funcționarilor din Primărie.

Vor banii în 2012
Oamenii cer 25% din salariile pe o perioadă de șase luni, ceea ce înseamnă un salariu și jumătate pentru fiecare funcționar.

„Sunt drepturi ce ni se cuvin, iar decizia de diminuare este una neconstituțională. Trebuie să îndreptăm acest lucru în instanță și să ne recuperăm banii, consider că sunt drpeturi legitim-întemeiate”, ne-a spus Răzvan Boștină, jurist în cadrul sindicatului funționarilor din Primărie.

Astfel, angajații din cadrul unor instituții precum Serviciul de Asistență și Protecție Socială, Poliția Locală, serviciul public de administrare a domeniului public, Casa Municipală de Cultură sau serviciul public Piețe, Târguri și Oboare așteaptă o decizie favorabilă din partea instanței.

„Chiar dacă o să câștigăm , am convenit cu salariații să nu cerem drepturile în acest an, ci în 2012, pentru că bugetul este deja făcut și nu vrem să afectăm alte domenii. Vom discuta pentru prinderea acestor bani în bugetul pe 2012. De altfel, nu sunt de acord cu metodele agresive, de aceea nu am apelat la greve sau mitinguri, prefer să folosesc metodele democrației”, a adăugat Gabi Niculescu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite