Turnu Severin: Agenţiile de turism severinene se bazează pe vânzările la sejururi externe în sezonul estival

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi veniturile au scăzut, locuitorii din Turnu Severin nu renunţă la vacanţele pe litoral, preferând anul acesta destinaţii de peste hotare.

Agenţiile de turism din Severin au pregătit oferte atrăgătoare pentru sezonul estival, punându-le la dispoziţie încă din luna mai. Şi anul acesta, severinenii îşi fac rezervări din timp pentru a fi siguri că se vor bucura de zilele de concediu.

În Bulgaria ofertele sunt all inclusive, cuprinzând trei mese pe zi, băuturi alcoolice şi nonalcoolice, gustări între mese. Tarifele pleacă de la 14 euro pe noapte, pentru fiecare persoană, într-un hotel de cinci stele, dar pot ajunge şi la 40 de euro pe noapte.

Ofertele pe litoralul românesc nu sunt la fel de atrăgătoare, spun reprezentanţii agenţiilor de turism. De exemplu, în Mamaia, într-un hotel de trei stele, pentru o noapte de cazare turiştii plătesc 15 euro pe noapte şi este asigurat numai micul dejun.
Ofertele pentru litoralul extern sunt variate, severinenii având de unde alege: Bulgaria (Nisipurile de Aur), Turcia (Kusadasi, Antalya), Grecia (Paralia Katerini, Halkidiki, Corfu).

„Este mai convenabil să merg în Bulgaria“
Cei mai mulţi severineni spun că aleg litoralul extern, în special Bulgaria şi Turcia. „Este mai convenabil să merg în Bulgaria, la un preţ mai mic decât în ţară beneficiez de condiţii mult mai bune şi pot sta cu trei zile mai mult“, a spus Emil Stănciulescu, un severinean de 35 de ani, care a ales oferta din Bulgaria. „Când hotelierii din Constanţa vor avea oferte la fel de atrăgătoare ca cele din Bulgaria, cu siguranţă voi alege litoralul Mării Negre“, a precizat severineanul.

Octavian Goga, directorul uneia dintre agenţiile de turism din Turnu-Severin, a declarat că, spre deosebire de anul trecut, în 2011, tot mai mulţi severineni aleg ofertele de pe litoralul extern. ,,Locuitorii din Severin sunt atraşi de litoralul turcesc şi bulgăresc, înregistrându-se o creştere a cererilor cu 25 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului. trecut“, a precizat Octavian Goga. Litoralul românesc este codaş la acest capitol.

„Pe vremuri, mergeam în fiecare an la mare“
Staţiunile cele mai solicitate sunt Mamaia, Costineşti, Eforie Nord şi Eforie Sud. Se înregistrează o scădere cu 10 procente a cererilor pentru litoralul românesc faţă de primul trimestru din 2010“, a adăugat acesta. Media de vârstă a celor interesaţi de ofertele estivale variază de la 18 până la 60 de ani. Adolescenţii merg, în general, în taberele de la Costineşti şi Eforie, adulţii preferă Mamaia şi Neptun. Pensionariisunt cei care au rămas fideli staţiunilor autohtone, preferând Techirghiol şi Mangalia. „Nu mergem la staţiune pentru relaxare, mergem la tratament. Pe vremuri, mergeam în fiecare an la mare, cu cei doi copii“, a mărturisit Niculina Mihart, pensionară, în vârstă de 70 de ani.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite