Turnu Severin: Din această seară, vijeliile vor lua locul caniculei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Din această seară, vijeliile vor lua locul caniculei
Turnu Severin: Din această seară, vijeliile vor lua locul caniculei

Dacă pe parcursul zilei, severinenii nu mai știu pe unde să se ascundă de dogoarea soarelui, din această seară, locuitorii vor fi nevoiți să se apere de vijelii și descărcări electrice.

Pentru a veni în ajutorul populației municipiului, în vederea depășirii cu bine a disconfortului provocat de temperaturile destul de ridicate, primăria severineană a amenajat opt centre de prim ajutor, situate în spații răcoroase și bine aerisite. Cele opt puncte de prim ajutor împotriva caniculei sunt situate în zone intens circulate. Este vorba de Casa Tineretului, Sediul Serviciului Public de Asistenţă şi Protecţie Socială, Târgul Veterani, magazinul BIG, Piaţa Mircea, Piaţa Crihal, Farmacia Complex Dunărea, Autogară. Codul galben de caniculă a fost menținut și pe perioada zilei de astăzi, în intervalul 10.00 - 18.00, după care se așteaptă o seară în care vor predomina rafalele de vânt și descărcările electrice.

Ambulanța solicitată non-stop
 

În ultimile 48 de ore Serviciul Județean de Ambulanță a înregistrat peste 80 de solicitări, însă din fericire, doar două cazuri s-au datorat caniculei. Cele mai multe însă, au fost hipertensiuni apărute la persoanele vârstnice. Drept urmare, medicii au apelat la toate mijloacele de informare a opiniei publice, ca pe timpul zilei, să se renunțe la călătoriile inutile, să se consume cât mai multe lichide, iar cei care totuși ies din locuințe, să se apere de razele soarelui cu pălării, să aleagă locurile cu umbră și să aibe asupra lor o sticlă cu apă. „Am ieşit dis de dimineaşă la piaţă, fac cumpărăturile şi apoi voi sta în casă. Sper să treacă cât mai repede canicula asta că nu mai suport. Sper de altfel că nu voi fi nevoită să apelez la centrul de ajutor din piaţă”, ne-a declarat Camelia Negrea, o severineancă de 52 de ani ce a ales să facă cumpărăturile din Piaţa Mircea la primele ore ale dimineţii.

S-au ascuns pe unde au putut

Pentru a scăpa de dogoarea soarelui şi aerul sufocant, severinenii au luat cu asalt încă de dimineaţă, toate locurile cu umbră şi apă. Parcul de agrement Aluniş, cele două ştranduri, fântâna cinetică şi plaja de la Schela au devenit ţinta severinenilor înfierbântaţi. „Am venit cu cei doi copii să se plimbe cu barca, acum de dimineaţă, că după amiaza nu îi las în soare, iar seara nu mai avem loc pe aici. Pe timpul amiezii vom sta în casă”, ne-a declarat Alina Stoenescu, ce a ieşit cu copii în parcul Aluniş. În jurul fântânii cinetice mai mulţi copii încercau să se răcorească aruncând cu apă unii în alţii. Plaja de la Schela Cladovei a deveni şi ea neîncăpătoare încă de la primele ore ale dimineţii. „Am venit aici să scăpăm de căldură. Ne bronzăm acum de dimineaţă, iar mai târziu ne băgăm la umbră. Mai o bere, un suc, mai o tură prin apă, aşa scăpăm de dogoare”, ne-a declarat Adrian Manu, un severinean de 29 de ani.

Trenurile prezintă întârzieri

 Tot datorită temperaturilor ridicate, circulatia a opt trenuri de călători care trec prin municipiul Severin dinspre Timişoara sau Bucureşti, este afectată, de caniculă, temperatura la suprafaţa şinelor depăşind 80 de grade Celsius. "Din această cauză, începând cu ora 12,00, trenurile respective de călători înregistrează întârzieri de până la 40 de minute", a precizat
şeful Staţiei CFR Drobeta Turnu Severin, Marin Căpitanu. Pentru siguranţa traficului feroviar s-a luat măsura restricţionării vitezei normale a trenurilor rapide, accelerate şi inter-city, de la 100 km/oră, la 50 - 70 km/ora, pe sectorul Orşova - Filiaşi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite