Turnu Severin: Bala este plină de pacienţi şi în sezonul rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recunoscută pentru izvoarele sale termale, baza de tratament este ocupată aproape tot timpul anului

Cei care vor să mai prindă un loc în complexul balneo-climateric Bala, situat la o distanţã de circa 70 km de Severin, trebuie să se grăbească, întrucât locurile s-au cam ocupat. Aerul, tratamentul, nămolul, mâncarea, dar şi cazarea oferită aici îi face pe români să se îngrămădească pentru un loc în staţiunea din nordul Mehedinţiului. Din cele 208 locuri disponibile, mai sunt libere doar 8. Adică vreo două, trei camere. “Până anul trecut, veneau la noi pacienţi numai din Mehedinţi şi din judeţele limitrofe. Acum, avem din toată ţara. Avem grupuri din Botoşani, Suceava sau din Constanţa”, ne spune directorul complexului, Constantin Cîtu. Cei care vin în staţiune se simt aproape ca acasă, căci în marea lor majoritate sunt pensionari sau persoane care se apropie de pensie. „Sunt pentru prima dată aici. E mai greu cu transportul, mai ales în zilele de sâmbătă şi duminică, pentru că ajungi cu greu, dar tratamentul este foarte bun, iar oamenii foarte amabili”, ne-a spus o pacientă venită din Tg. Mureş, Veronica Suciu.  

De astăzi, apare noua serie 
Pentru luna noiembrie, pensionarii din Mehedinţi au la dispoziție circa 200 de locuri pentru tratament, în diferite stațiuni din țară. De astăzi, vârstnicii pot beneficia efectiv de bilete și se pot caza în stațiunea preferată. Cei mai mulți au ales deja Băile Herculane sau Bala, pentru prețurile scăzute de aici. Zilele trecute, oamenii şi-au ri¬¬di¬cat biletele de tratament de la Casa Judeţeană de Pensii, iar începând de astăzi, trebuie să se prezinte în staţiune. „Am preferat să vin la Bala, pentru că este mai aproa¬pe, iar calitatea serviciilor e re¬cunoscută în toată România. Vin aici aproape în fiacre an. Fac împachetări cu parafină şi alte tratamente de care am nevoie. Mă simt foarte bine când plec de aici”, ne-a spus Maria Popescu.   
Staţiunea oferă alinare pentru pacienţi cu afecţiuni ale aparatului locomotor, reumatismale, inflamatorii, ginecologice, hepato-biliare, digestive, de nutriţie, endocrine şi ale căilor urinare.

Pe lângă pensionari, se pot caza şi turiştii
Biletul unui tratament de 18 zile este, pentru pensionari, jumătate din valoarea cuponului de pensie. Dar, nu numai pensionarii pot veni aici. „În hotel, avem locuri şi pentru flotanţi. De exemplu, dacă un turist vrea să înopteze la noi şi să stea pe cont propriu, îl costă 105 lei pe zi, preţ care include cazare, trei mese pe zi şi proceduri”, ne spune directorul Cîtu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite