FOTO Turiştii temerari sunt chemaţi cu corturile pe Valea Cernei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băile Herculane, staţiune faimoasă nu doar pentru izvoarele sale termale, ci şi pentru aerul ionizat, leac împotriva migrenelor şi insomniilor, este destinaţia perfectă pentru o vacanţă la cort.

Valea Cernei vă aşteaptă cu peisaje fermecătoare şi nenumărate locuri în care puteţi campa fără să plătiţi, de-a lungul drumului care duce către Baia de Aramă.

Turiştii care preferă, totuşi, să achite o taxă pentru un plus de siguranţă au la dispoziţie spaţii special amenajate. În zona “7 Izvoare”, la cinci kilometri de Băile Herculane, pe drumul către Târgu Jiu, sunt deschise mai multe campinguri.

Se pot închiria, în fiecare dintre ele, cabane din lemn, se pot campa corturi şi se pot parca maşinile personale pentru întreg sejurul.

Primul camping se află în apropierea bazinelor cu apă termală, faimoase pentru proprietăţile lor curative, în special când vine vorba de tratarea reumatismului, a afecţiunilor locomotorii şi ginecologice.

image

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

Tarifele practicate aici sunt de 10 lei/zi pentru un cort de până la trei persoane, 15 lei/zi pentru cort mijlociu (4-6 persoane), 20 lei/zi pentru cort mare (>6 persoane, 10 lei/zi parcare autorurism mic, 20 lei/zi parcare autoturism mare, 10 lei/zi taxa de plaja şi 10 lei/zi taxa acces la gratar.

În apropiere se găseşte şi un complex de cabane şi căsuţe din lemn, o cameră putând fi închiriată cu 60 lei/zi.

Un alt camping, cel mai mare din zonă, se află în vecinătatea ştrandului termal “7 izvoare” şi practică tarife reduse: 5 lei pe zi pentru un cort mic, 10 lei pentru unul mare şi tot atât pentru o rulotă. Taxa de parcare porneşte şi ea de la 5 lei.

Administratorii asigură apă curentă, toalete, duşuri şi, la cerere, curent electric, tot în schimbul unei sume de 5 lei pe zi. Pentru a obţine mai multe informaţii, puteţi intra pe www.baileherculane.ro.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite