Trunu Severin: Vaccinul antigripal refuzat de cadre medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din  cele 1.400 de cadre medicale, doar 292 au acceptat să-şi facă vaccinul împotriva virusului A(H1N1), printre acestea numărându‑se şi managerul spitalului.

Nici măcar jumătate din cadrele medicale ale spitalului severinean nu vor să li se administreze vaccinul împotriva noii gripe, întrucât, spun ele, e forţat, tardiv şi inutil. Refuzul acestora este motivat de purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Cristian Jianu. „Oamenii consideră că vaccinul vine prea târziu, când virusul şi-a schimbat deja tulpina. El trebuia făcut cu mult înainte de începerea «epidemiei» să spunem, iar faptul că există un virus care, din aprilie şi până acum, tot funcţionează, nu este considerat ca fiind o epidemie, pentru că ea are un vârf şi o ascensiune într-un termen foarte scurt“, ne-a declarat medicul Cristian Jianu. 

Copiii vor fi vaccinaţi din ianuarie

Medicii nu au încredere în acest vaccin pentru că se tem de faptul că acesta ar putea avea efecte adverse asupra organismului. „Un alt aspect este legat de neîncrederea în puritatea vaccinului şi în faptul că sunt o serie de substanţe care asigură stabilitatea lui şi pe care foarte mulţi dintre noi le consideră toxice“, a adăugat purtătorul de cuvânt al spitalului. Faptul că vaccinul va fi administrat copiilor de-abia din ianuarie este un alt semn de întrebare, ştiut fiind că cei mici fac parte din categoria celor vulnerabili. „Au venit aceste doze pentru cadrele medicale, copiii urmând să fie imunizaţi după 1 ianuarie. Păi asta e o naivitate. Care-i problema cu vaccinul dacă copiii pot fi vaccinaţi abia după 1 ianuarie?! Sunt suficiente argumente pentru care privim cu neîncredere vaccinul şi considerăm actuala etapă a campaniei de vaccinare un pic inutilă şi forţată“, a conchis medicul Cristian Jianu.
Printre cei care au acceptat vaccinarea împotriva noii gripe se numără şi managerul Spitalului Judeţean, dr. Constantin Păsărin, care ne-a precizat că îşi înţelege colegii care au refuzat vaccinul. „Fenomenul nu este unic, nu este diferit de media pe ţară. Depinde de cultura şi de specialitatea fiecăruia. Îi înţeleg pe toţi cei care nu vor, pentru că e un vaccin pentru o maladie necunoscută. Eu o să-l fac“, a spus managerul spitalului.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite