Trei jandarmi au fost răniţi la un miting electoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătaie electorală în Mehedinți
Bătaie electorală în Mehedinți

Mai mulţi jandarmi au fost răniţi, luni seară, în timpul unei intervenţii în comuna mehedinţeană Vânjuleţ, în căminul cultural din localitate. Jandarmii au fost chemați la un miting electoral desfăşurat cu ocazia lansării candidaţilor Mişcării pentru Noul Mehedinţi la Primăria comunei şi la Consiliul Judeţean Mehedinţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, inspector Nicolae Lohon, aproximativ 50 de persoane au intrat şi au încercat să boicoteze manifestarea, informează Mediafax.

"Un grup de 50 de persoane s-a manifestat violent, adresând cuvinte şi expresii jignitoare. Jandarmii şi Poliţia au intervenit. O parte dintre oamenii din căminul cultural au folosit extinctoarele atacând jandarmii şi poliţiştii. Au fost evacuaţi, apoi au folosit bordurile de pe marginea drumului atacând cu pietre forţele de ordine. A fost avariată o autospecială a jandarmilor şi trei subofiţeri ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi au fost răniţi", a declarat Lohon.

În timp ce localnicii, în majoritate de etnie romă, au încercat să rupă cordonul de jandarmi format în căminul cultural, forţele de ordine au folosit spray-uri lacrimogene.

După ce persoanele turbulente au fost evacuate, scandalul s-a mutat în stradă, unde au lovit cu pietre maşina candidatului Mişcării pentru Noul Mehedinţi la preşedinţia Consiliului Judeţean, Mihai Stănişoară, dar şi o autospecială de jandarmi.

În urma incidentului, zece persoane au fost duse la audieri.

Mai multe echipaje de poliţişti şi jandarmi au rămas peste noapte în localitate pentru a aplana eventuale conflicte.

Din declaraţiile martorilor, agresorii sunt susţinători ai actualului edil al comunei Vânjuleţ, Nistor Costache, candidat pentru un nou mandat din partea Uniunii Social Liberale.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite