Trei primării din Clisura Dunării şi-au unit forţele pentru bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eşelniţa, judeţul Mehedinţi
Eşelniţa, judeţul Mehedinţi

Primăriile Eşelniţa, Dubova şi Sviniţa au intrat în cursa pentru dezvoltarea turismului din Clisura Dunării. Autorităţile celor trei localităţi riverane au pus bazele unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară, menită să atragă mult mai uşor fondurile externe.

Intitulată sugestiv „Cazanele din Mehedinţi”, asociaţia născută, ]n 2011, îşi propune ca obiective rezolvarea unor probleme legate de mediu, dezvoltarea infrastructurii locale, dar mai ales cea a turismului. „Ideea s-a născut tot dintr-o nevoie. Ca şi autoritate publică, nu puteam accesa două proiecte în acelaşi program.

Am vorbit cu colegii din Dubova şi Sviniţa şi, împreună, ne-am gândit să formăm această asociaţie, prin intermediul căreia vom implementa proiecte în toate cele trei comune mult mai uşor”, ne-a spus Ioan Ciuru, primarul comunei Eşelniţa.

Pentru perioada 2010-2013, Primăria Eşelniţa are în derulare proiecte în valoare de 15 milioane de euro.   

Proiecte de primăvară
O noutate în acest an, pentru cei care vor tranzita Clisura Dunării, va fi realizarea unui port turistic în Cazanele Mici. Printr-un parteneriat public-privat, la care contribuie Primăria Eşelniţa, Consiliul Judeţean, dar şi un om de afaceri din Mehedinţi, în apropierea unei pensiuni de patru stele, unde adâncimea apei este destul de mare, vor fi amplasate pontoane şi ambarcaţiuni de agrement.

Zona cuprinsă între localităţile Dubova şi Sviniţa, începe, încet-încet, să devină un loc extrem de interesant pentru investitorii ce vor să desfăşoare aici o activitate în domeniul turismului.

Mineritul, văzut din muzeu
Un poiect îndrăzneţ al edililor din Dubova este realizarea unui muzeu în localitatea Eibenthal, unde să fie expuse obiecte folosite de mineri pentru extracţia de cărbune, printre acestea, un loc de cinste avându-l o maşină de extracţie a cărbunelui pe abur, construită în 1907 de o firmă germană.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite