Turnu Severin: Centrul de Transfuzii a mai câștigat o bătălie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Centrul de Transfuzii a mai câștigat o bătălie
Turnu Severin: Centrul de Transfuzii a mai câștigat o bătălie

Clădirea unde funcționează Centrul este revendicată de moștenitoarea fostului proprietar. Instituția a câștigat însă în instanță

Litigiul a apărut de mai bine de 3 ani. Deși moștenirea a primit, în anul 1992, o sumă care să o despăgubească pentru clădire, aceasta a intentat proces Centrului de Transfuzie, revendicând imobilul, vechi de peste 100 de ani. „A fost un prim proces prin care moștenitoarea fostului proprietar al clădirii, revendica imobilul. Am câștigat acest proces la Tribunalul Severin, apoi s-a făcut apel la Curtea de Apel Craiova. Am câștigat și apelul și am avut câștig de cauză și la recurs, la Curtea Supremă. Procesul a durat 2 ani, iar în martie anul acesta s-a finalizat, o dată cu decizia Curții Supreme. Când credeam că totul o să fie bine, la o săptămână după această decizie favorabilă, reclamantul a început un al doilea proces, pe aceeași speță. Am câștigat din nou, iar acum am ajuns iarăși la Curtea de Apel Craiova, de unde ne-a venit o nouă decizie favorabilă. Acum așteptăm să vedem dacă reclamantul mai înaintează recurs”, explică Mariana Șandru, directorul instituției.

Tevatura stopează renovarea clădirii
După cele 5 bătălii câștigate, Centrul mai are un singur obstacol, recursul ultimului proces, în cazul în care acesta va fi intentat de către moștenitoare. „Oricum ar fi, până la sfârșitul anului lucrurile se vor rezolva. Noi așteptăm să se termine o dată cu această tevatură pentru că vrem să renovăm clădirea și nu avem cum, cât timp se află în litigiu. Ne dorim renovarea exteriorului și a jumătății de clădire care nu a fost renovată acum 5 ani”, ne mai spune Mariana Șandru.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite