Traiul după gratii, în Drobeta Turnu Severin. 1756 de recompense, 236 de vizite intime şi peste 5000 de pachete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din raportul de activitate pe anul 2011 prezentat în cadrul bilanţului a rezultat faptul că  deţinuţii din penitenciarul severinean sunt cuminţi

Orice faptă bună trebuie recompensată, pe acest principiu au fost acordate,  în 2011, 1756 de recompense, au fost şi pedepse, aproximativ 200 desancţiuni au fost aplicate anul trecut.

Având în vedere rolul important al vizitelor acordate persoanelor private de libertate, pentru menţinerea relaţiilor cu familia şi prietenii, au fost acordate un număr de 438 de vizite cu dispozitiv de separare, 4956  vizite fără dispozitiv de separare, 139 vizite cu avocatul, 13 vizite cu notarul şi 236 vizite intime.

De asemenea au fost distribuite un număr de 5122 de pachete şi 6898 articole de corespondenţă. Cei care nu au stat degeaba după gratii s-au implicat în viaţa culturală şi sportivă din penitenciar.

Au participat  la opt expoziţii  organizate de către Penitenciarul Drobeta Turnu Severin din care patru în colaborare cu Muzeul Regiunii Porţile de Fier şi Muzeul de Artă din municipiu.

Creşterea motivaţiei persoanelor private de libertate pentru implicarea în desfăşurarea activităţilor de exprimare artistică s-a realizat prin organizarea a şapte spectacole la care au participat  20 persoane private de libertate.

Pentru îmbogăţirea cunoştinţelor de cultură generală au fost organizate 40 concursuri tematice la care au  participat 811 persoane private de libertate.
Competiţiile sportive de şah, table şi skandenberg au creat posibilitatea de a învăţa regulile jocului sportiv, fair-play-ul, precum şi prilejul de a petrece mai mult timp în aer liber pentru cele 92 persoane private de libertate participante.

În 2011, a fost organizată a III - a ediţie a Cupei Porţile de Fier de fotbal în sală, competiţie la care au participat 11 persoane private de libertate din Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin, 33 persoane private de libertate din penitenciarele din zona Oltenia Sud - Vest  şi 22 elevi din două licee din municipiu.

64 de persoane private de libertate au mers la şcoală după gratii, iar 14 s-au calificat în meseria de frizer şi alte 14 urmează să se califice în primul trimestru al anului 2012.

În meseria de confecţioner de articole din piele şi înlocuitori s-au calificat 14 persoane private de libertate, iar alte 14 în meseria de lucrător în cultura plantelor. 985 de puşcăriaşi au încercat să-şi găsească liniştea interioră  cu ajutorul confesiunilor duhovniceşti.

„Este important ca opinia publică să înţeleagă faptul că marginalizarea şi excluderea nu sunt soluţii reale la problemele comunităţii şi că există soluţii eficiente de includere socială.

De asemenea modalitatea în care sunt administrate şi organizate resursele comunităţii determină reducerea sau agravarea problemelor sociale asociate cu grupurile vulnerabile, iar membrilor grupurilor vulnerabile trebuie să le fie respectată demnitatea umană şi trebuie să le fie asigurat acces egal la bunurile şi serviciile publice”, a declarat Adrei Oţel, purtător de cuvânt la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin.




Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite