Tinerii din Severin iau lecţii de făcut bani prin artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iniţiatorii proiectului „Antreprenoriat prin artă” caută elevi de liceu din Severin, dispuşi să schimbe lumea. 

Antreprenoriatul poate schimba lumea. Combinat într-un mod creativ cu arta alternativă, devine şi un instrument bun de dezvoltare personală.

Despre aceste lucruri vor învăţa 16 elevi de liceu din Drobeta Turnu Severin, viitori beneficiari ai unui proiect derulat în perioada iulie - decembrie a.c., de către un grup informal de tineri.

„Proiectul îşi propune facilitarea tranziţiei de la şcoală la viaţa activă pentru cei 16 elevi, prin dezvoltarea spiritului antreprenorial şi stimularea creativităţii cu ajutorul activităţilor artistice”, ne spune managerul Daniela Borontiş.

Timp de nouă zile, respectiv în perioada 13 - 21 august, într-o pensiune din Orşova, tinerii vor avea parte de activităţi diverse, de la jocuri de echipă, la jonglerii cu mingi create de ei, la jocuri de business şi spectacole stradale.

Cazarea, masa şi transportul sunt asigurate prin sprijinul financiar primit de la Comisia Europeană.

„M-am gândit să-i scot cumva pe copii din mediul lor. Astfel, vom combina distracţia şi creativitatea cu sesiuni teoretice despre ce înseamnă să fii antreprenor şi cum poţi fi un bun negociator. Vom combina atelierele de jonglerie şi apoi cu atelierele despre interculturalitate şi concepere de planuri de afacere”, adaugă Borontiş.


Se caută tineri din Severin
Proiectul, al cărui buget este de 4000 de euro, se află în acest moment în faza de selecţie a grupului ţintă, căutându-se exclusiv tineri care să provină dintr-un liceu din Turnu Severin.

Cei interesaţi trebuie să trimită, printr-un mail, pe adresa daniela.borontis@gmail.com, răspunsul la întrebarea: Ce înseamnă pentru tine a avea o afacere? (minim 30 de rânduri), să specifice numele liceului din care provin, vârsta şi numărul de telefon.

În urma celor nouă zile, tinerii vor avea posibilitatea să facă primii paşi în dezvoltarea unei afaceri, sub îndrumarea unor mentori.

De asemenea, îşi vor dezvolta abilităţi de public speaking, prin susţinerea unor sesiuni speciale care vizează rezultatele proiectului în liceele din care provin.

Daniela Borontiş reprezintă un grup informal de tineri care au câştigat o finanţare de la Comisia Europeană pentru acest proiect.

Are, în spate, numeroase experienţe de voluntariat în cadrul unor ONG-uri, iar acum, împreună cu trei prieteni încearcă să creeze o organizaţie nonguvernamentală, numai a lor, care să se axeze în special pe educaţie, antreprenoriat şi artă.  

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite