Tinerii din Eşelniţa învaţă să dezvolte turismul rural

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Douăzeci de tineri din comună, cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, vor fi iniţiaţi în tainele turismului, dar şi ale afacerilor.

În baza unui protocol încheiat între Primăria Eşelniţa şi Asociaţia Comunităţii Eşelniţa „Cazanele Dunării”, reprezentată de Rosemarie Cocoană, s-au pus bazele unui  proiect inedit, destinat în exclusivitate tinerilor comunei.

Proiectul intitulat sugestiv “Tinerii, turismul şi afacerile” se desfăşoară, până la finele acestei luni, la Centrul Internaţional de afaceri Româno-Sârbe din localitate.

Pe baza unor criterii stabilite de echipa de proiect, au fost selectaţi 20 de tineri din Eşelniţa, cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, pentru a participa la cursuri specifice din domeniile turism şi afaceri, primind în acelaşi timp consiliere şi consultanţă în afaceri, precum şi educaţie non-formală.

Au fost aleşi în funcţie de abilităţile de comunicare, dar şi de rezultatele şcolare. “Dorim să le dezvoltăm tinerillor spiritul de anteprenoriat, să poată face afaceri în zonă şi să dezvolte turismul rural.

Pe lângă cursurile propriu-zise, vom organiza un târg anteprenorial, în care copiii îşi vor prezenta planurile de afacere, având acces direct în pensiunile din Clisura Dunării”, ne-a spus Rosemarie Cocoană, coordonatorul proiectului. 

image

Apetit pentru afaceri
Prin protocolul încheiat pe 10 iunie a.c., administraţia publică locală pune la dispoziţie 2.000 de lei, pentru buna desfăşurare a activităţilor.

Primarul comunei Eşelniţa crede că tinerii se vor întoarce acasă şi vor contribui la dezvoltarea comunei. „Aceste două teme, turism şi afaceri, nu au fost alese întâmplător.

Ele vor putea să-şi găsească o aplicabilitate extraordinară. Se ştie că în ultima perioadă atenţia autorităţilor publice locale a fost orientată spre turism.

Dorim o continuare a dezvoltării acestei activităţi prin implicarea tinerilor noştri, atât la implementarea turismului, dar şi la deschiderea unor oportunităţi de participare activă şi în afaceri.

Consider că, în felul acesta, se vor găsi şi tineri din comuna Eşelniţa care vor putea îmbrăţişa într-un viitor foarte scurt, aceste meserii”, conchide primarul Ioan Ciuru.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite