Tinerii voluntari oferă pensionarilor alimente şi haine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Având în vedere că anul 2011 a fost declarat de Comisia Europeană Anul Voluntariatului, ca în toată ţara, şi în judeţul Mehedinţi se desfăşoară activităţi legate de acest aspect.

Unul dintre proiectele care vizează voluntariatul are în prim-plan persoanele vârstnice. Proiectul se va desfășura pe tot parcursul anului. Obiectivul proiectului de voluntariat este acela de a dezvolta spiritul de întrajutorare.

Unul dintre motivele iniţierii acestui proiect se referă la dorinţa de a aduce zâmbetul pe chipurile triste ale bătrânilor care se simt singuri şi neajutoraţi. Conform statisticilor actuale, din ce în ce  mai mulţi vârstnici sunt imobilizaţi la pat, îngrijirea acestora devenind o povară pentru familie. Resursele financiare sunt tot mai puține iar membrii familiei ar dori să facă mai mult pentru cei de vârsta a treia.

Interacţiunea dintre generaţii
Romulus Predescu, preşedintele Sindicatului Judeţean al Pensionarilor din Mehedinţi precizează că beneficiarii acestui proiect sunt pensionarii din cele 32 de organizaţii judeţene. Cei care au de câştigat de pe urma acestui proiect sunt selecţionaţi după mai multe criterii, printre care se numără gravitatea bolii şi venitul lunar.

Voluntarii sunt reprezentaţi de tineri de diferite vârste, elevi de gimnaziu sau liceu. ,, Bătrânii beneficiază de consultaţii medicale. Ei vor primi haine și alimente oferite de voluntari”, a adăugat Romulus Predescu, preşedintele Sindicatului Judeţean al Pensionarilor din Mehedinţi.

Pentru ca acţiunea de voluntariat să dea roade, cei implicaţi merg în localităţile mehedinţene Orşova, Strehaia, Vînju Mare, Baia de Aramă, precum şi în municipiul Drobeta-Turnu-Severin.

Alături de tinerii voluntari se numără câțiva membri ai clubului Pensionarilor din Severin : Mioara Rusu, Bădescu Maria, Elena Albici, Ana Savu.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite