Tinerii severineni aleg facultățile autohtone/ Costurile ridicate ale studiilor din marile centre universitare îi țin acasă pe absolvenții de liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Admiterea 2011-2012 generează interes crescut din partea tinerilor. Aceștia se orientează către specializările oferite de facultățile din Severin

Centrul Universitar din Drobeta Turnu Severin a publicat lista locurilor bugetate. Cele mai căutate specializări sunt cele economice sau din domeniul navigației.

„Centrul universitar va vea căutare pentru că are ce oferi studenților. În plus, pentru majoritatea tinerilor absolvenți de liceu va fi greu și costisitor să plece la studii în alte orașe, așa că vor opta pentru orașul natal. În ultima perioadă a început să crească interesul pentru specializarea navigație, pentru că este un domeniu care oferă încadrare pe piața muncii. Mulți absolvenți prind contracte în străinătate și este o muncă foarte bine plătită”, ne-a spus Mihai Demian, conferențiar universitar în cadrul Facultății de Ingineria și Managemtul Sistemelor Tehnologice.

Cazare gratuită pentru tinerii de la sate

Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor are patru domenii de licență.

Viitorii studenți pot opta pentru finanțe, contabilitate, management și administrarea afacerilor.

Facultatea de Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice oferă cinci specializări, dintre care ingineria marină și navagație și electromecanica navală sunt cele mai căutate.

Facultatea  de Litere pune la dispoziție specializările pedagogia învățământului primar și preșcolar și limba și literatura română plus o limbă străină. Specializările Facultății de Educație Fizică și Sport sunt kinetoterapie şi motricitate specială și educaţie fizică şi sportivă.

Reprezentanții facultăților au sesizat o creștere, în fiecare an, a numărului de studenți care provin din mediul rural.

Aceștia primesc loc gratuit de cazare pe parcursul studiilor, la unul din cele două cămine ale Centrului Universitar.

Taxele pentru noul an universitar

Facultățile de Economia și Administrarea Afacerilor și respectiv, Educație Fizică și Sport practică o taxă anuală de 2500 de lei.

La Drept, taxa ajunge la 3000 de lei pe an, în timp ce la Litere și Ingineria Managementului Sistemelor Tehnologice, taxa nu a fost, încă, stabilită.

Anul trecut, valoarea anuală a acesteia a fost de 2700 de lei.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite