Ţigări ascunse în portierele unui Rover, mirosite de „agentul special” Sid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ajutaţi de câinele specializat în depistarea ţigărilor ascunse, poliţiştii de frontieră şi vameşii de la Porţile de Fier I au reperat, aseară, un tânăr care încerca să introducă, ilegal, în ţară, 5.000 de ţigarete.

Poliţiştii de frontieră au obţinut date şi informaţii că un tânăr severinean urma să introducă în ţară o anumită cantitate de  ţigări, marca Fast, peste limita legală admisă de lege.

Informaţiile obţinute s-au concretizat, ieri, când la controlul de frontieră, s-a prezentat pentru a intra în ţară I.Ion (19 ani), la volanul unui autoturism marca Rover, înmatriculat în Bulgaria.

„Având date şi informaţii sigure despre implicarea tânărului în traficul ilicit cu ţigări provenite din Serbia, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au efectuat un control amănunţit al autoturismului, folosind şi un câine specializat în detectarea produselor de tutun”, ne-a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi.

În urma controlulului, autorităţile de frontieră au găsit ascunse, în portierele autoturismului,  cantitatea de 5000 de ţigarete, marca Fast şi Viceroy, ţigări pe care tânărul intenţiona să o introducă ilegal în ţară.
         
Din cercetările efectuate de către poliţiştii de frontieră, s-a stabilit că ţigările urmau a fi  comercializate pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin.
          
Tânărul a fost sancţionat contravenţional, de către vameşi, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar ţigările şi autoturismul au fost indisponibilizate.

image


Sid descoperă ţigările în cele mai ascunse locuri

Câinele lup antitabac, specializat în depistarea ţigărilor ascunse, cu care a fost înzestrată vama Porţile de Fier I, în urmă cu trei ani, are alergie la tutun.

De Sid nu scapă nimic. Găseşte ţigările până şi în cele mai mici unghere ale maşinilor, iar efortul pe care-l depune este fantastic. Găseşte în 5 minute cât un om în două ore.

image

„Uneori îl folosim pentru prevenţie, dar de cele mai multe ori îl folosim atunci când avem anumite informaţii că respectiva maşină sau persoană intenţionează să ascundă ţigări.

Este de mare ajutor pentru colegii mei, cât şi pentru participanţii la trafic, pentru că le scurtăm timpul de control.

Un control cu câinele durează aproximativ 5 minute. El înlocuieşte un control a doi vameşi timp de o jumătate de oră.

Ţin să vă spun că un control de-al lui, cinci minute, înseamnă cam cât un meci de fotbal pentru un om. Vă daţi seama că efortul lui este foarte mare în timpul unui control”, ne-a spus inspectorul vamal Florin Moţăţăianu, instructorul lui Sid.

image


Şi pentru că e un angajat model al vămii, câinele lup are la activ numeroase capturi importante, în lupta cu traficanţii de ţigări.

Dă cu gheara spre locul în care simte mirosul de tutun şi îşi aşteaptă nerăbdător instructorul.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite