Ţigări şi alcool confiscat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Poliţiştii de frontieră au găsit ţigările aruncate în portbagaj
Poliţiştii de frontieră au găsit ţigările aruncate în portbagaj

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni le-au mai dat o lovitură contrabandiştilor       

A încercat să introducă ţigări netimbrate prin Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I cu portbagajul, fără să aibă vreo tresărire.

Conducătorul unui autoturism, V. Ştefan în vârstă de 31 de ani, a intrat în vamă cu 30000 de ţigarete marca Fast  în portbagajul autoturismului şi în locaşul roţii de rezervă. Individul nici nu a făcut eforturi prea mari să le mai ascundă.

„Având date şi informaţii despre  implicarea  tânărului  în traficul ilicit cu ţigări provenite din Serbia, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au efectuat un control amănunţit al autoturismului.

Din cercetările efectuate de către poliţiştii de frontieră s-a stabilit că ţigările urmau a fi  comercializate pe raza localităţii Topleţ”, a declarat Valeriu Pera, purtător de cuvânt  la IJPF Mehedinţi. 

Nu doar ţigări sunt bunuri de trafic ilicit ci şi alcoolul. În cadrul unor acţiuni  desfăşurate pe linia combaterii traficului ilicit cu produse accizabile, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin au oprit  la un filtru organizat la intrarea în localitatea Gura Văii pe conducătorul  unui  autoturism Opel suspectat că se ocupă cu traficul cu produse accizabile.

„La controlul autoturismului aparţinând lui G. Marian, în vârstă de 23 de ani, din localitatea Turnu Severin, poliţiştii de frontieră severineni au depistat în interiorul autovehiculului cantitatea de 109  litri de alcool pentru care  acesta nu avea acte de provenienţă.

Câteva ore mai târziu în cadrul unei percheziţii efectuate într-o locaţie aparţinând lui G Andrei, din cartierul  Gura Văii, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Tranfrontaliere au descoperit cantitatea de 128 de litri de alcool pe care acesta le deţinea fără documente de provenienţă”, a adăugat   Valeriu Pera, purtător de cuvânt  la IJPF Mehedinţi

Cei doi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă  şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile.

Toate produsele accizabile în valoare de peste 15000 lei au fost indisponibilizate în vederea confiscării.




Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite