Țiganii români din Nantes, „momiți” cu afaceri la cheie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Țiganii români din Franța ar putea primii bani pentru a se întoarce în țară
Țiganii români din Franța ar putea primii bani pentru a se întoarce în țară

Două asociații din Nantes vor să ajute rromii care trăiesc în localitate să își pună pe picioare propria afacere în România, cu condiția să părăsească Franța.

Reprezentanții asociațiilor s-au întâlnit deja cu autoritățile din Mehedinți și le-au prezentat proiectul „Coordonarea proiectelor de viață în România”, derulat și cu ajutorul autorităților locale din localitatea franceză Nantes.

Concret, prin acest proiect, francezii au găsit o modalitate civilizată de a „scăpa” de țiganii români, care vor fi ajutați financiar să își asigure traiul în țara natală.

Bani pentru agricultură
Francezii le oferă bani și consultanță celor dispuși să părăsească Franța și să înceapă o afacere în domeniul agriculturii, în România. Proiectul se referă doar la rromii care lucrează fără forme legale în Nantes, iar aceștia nu vor fi obligați sub nicio formă să accepte propunerea autorităților.

„Reprezentanții celor două asociații din Nantes au venit pentru ca, împreună cu noi, să identifice măsura în care acele  familii au case sau terenuri în localitățile natale, pentru a avea de unde începe o eventuală afacere în agricultură. Sunt maxim 20 de familii de rromi din Mehedinți, care în acest moment lucrează în Nantes”, ne-a spus directorul cancelariei prefectului, Florin Albei.

Un reprezentant al Prefecturii va merge în Franța, în luna noiembrie, pentru a identifica familiile respective.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite