Terenul de sub fabrica „Cerna”, mină de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Fabrica de bomboane"Cerna" a fost revendicată de strănepoţii primului proprietar
Fabrica de bomboane"Cerna" a fost revendicată de strănepoţii primului proprietar

Se luptă pentru clădire, dar miza este terenul pe care se află fabrica, situat în centrul oraşului.

Fabrica de Bomboane „Cerna” trăieşte cea mai întunecată perioadă a existenţei. De unsprezece ani, una dintre cele mai recunoscute unităţi economice ale judeţului  este prinsă în procesele dintre lichidatorul judiciar şi urmaşii proprietarului care par a nu avea finalitate. “Fabrica este revendicată  de foşti mostenitori. A fost un prim proces pe legea 10, s-a ajuns până la Curtea Supremă , iar acolo le-a  dat câştig de cauză pentru că Curta de Apel Craiova n-a evocat fondul. S-a făcut din nou contestaţie de reclamanţi la Tribunalul Mehedinţi, iar de aici au  fost strămutaţi la Tribunalul Bucureşti”, ne-a declarat Florin Ştiucă, lichidatorul societăţii. 

Practic, judecata se face pe un puţ pentru că fabrica nu mai este. Societatea comercială  construită în anul 1902 de către germanul Iosif Gradl, sub denumirea de „Mercur”, în 1958 fabrica a luat denumirea de „Cerna”, iar după declaraţiile lichidatorului, în 1972 fabrica a fost reconstruită din temelii. Moştenitorii de gradul IV ai lui Iosif Gradl revendică terenul şi clădirea.

Cât costă terenul fabricii de bomboane, dar şi mult mai multe informaţii legate de această clădire, citeşte mâine în noul ADS Severin!

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite