Tentativă frauduloasă de a intra în ţară! A trecut Dunărea cu barca şi a ajuns pe mâna poliţiştilor de frontieră mehedinţeni.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acesta este bărbatul care a fost adus cu barca din Serbia
Acesta este bărbatul care a fost adus cu barca din Serbia

Un cetăţean sârb a fost reţinut de oamenii legii în apropierea localităţii Ilişova după ce  a trecut ilegal frontiera de stat a României cu ajutorul unei bărci cu motor

Un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sviniţa aflat în misiune de supraveghere a  frontierei de stat  pe direcţia sălaşului Stânca Neagră(km flv 1008,5) a observat cu ajutorul aparaturii de termoviziune o barcă cu motor care s-a desprins de la malul sârbesc al Dunării îndreptându-se spre linia de frontieră la  adăpostul întunericului.

“După o supraveghere operativă de aproximativ 15 minute, poliţiştii de frontieră au observat că barca cu motor a intrat în apele naţionale ale României şi s-a deplasat în viteză spre malul românesc lăsând o persoană lângă sălaşul Stânca Neagră, iar apoi s-a întors în viteză spre malul sârbesc al Dunării.

Observând că o  persoană a coborât din barcă pe mal şi intenţioneză să se deplaseze în interiorul localităţii, poliţiştii de frontieră  au  hotărât  să treacă la reţinerea acesteia.

La somaţia prin voce a oamenilor legii persoana s-a supus fiind  imobilizată şi condusă la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sviniţa”, a declarat Valeriu Pera.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana  în cauza este U. Dragan, în  vârstă de 26 de ani localitatea Vârşeţ, Serbia.
 

Bărbatul  este  cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrarea în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat. Se efectuează şi cercetări în vederea documentării unor infracţiuni de contrabandă cu ţigări. 

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni efectuează împreună cu poliţiştii sârbi cercetări pentru identificarea conducătorului ambarcaţiei sârbe.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite