Turnu Severin: Tatiana Nicolicioiu își iubește învățăceii ca pe copiii săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tatiana este o educatoare energică și dedicată, care își sacrifică timpul liber pentru a fabrica materiale pentru micuții de la grădință.

Era în clasa a șaptea, când părinții săi au găzduit o verișoară, elevă la Liceul Pedagogic. Văzând zi de zi implicarea tinerei în activitățile practice din grădiniță și discutând cu ea despre experiența din școală, Tatianei i s-a trezit pasiunea pentru profesia de educator. Acum nu regretă că a ales acest drum și spune că, dacă ar lua-o de la capăt, tot aceiași cale ar alege.”Îmi place această meserie pentru că micuții îmi dau energie, mă motivează să fiu la curent cu toate noutățile. Îi iubesc și mă iubesc“ spune Tatiana.
Educă și părinți
Primii patru ani a lucrat ca educatoare în comuna Bala. A fost apreciată atât de copii, cât și de director, fapt care a marcat-o și a motivat-o să rămână în învățământ.” În anii petrecuți la Bala am constatat că sunt capabilă să atrag copiii și că m-am născut să fiu cadru didactic” se destăinuie educatoarea.
Datorită faptului că își exercită profesia cu pasiune a determinat și copiii pe care îi avea la grupă să îmbrățișeze aceiași meserie. Acum deja este colegă cu cei care odinioară i-au fost elevi. Alții au ales să devină medici, profesori și chiar pictori. Tatiana lucrează la grădinița numărul 19 din 1981, iar din  2002 predă în programul de step by step. Chiar în prima generație a acestui program a educat un copil excepțional. Horia Marin avea un talent înnăscut pentru pictură, iar Tatiana i-a observat aptitudinile și i-a fructificat talentul astfel încât băiatul a primit premiul de excelență la un concurs organizat de caricaturistul Popa Popas.
Tatiana este formatoare în cadrul proiectului național de educare a părinților după metoda “Educăm asa”
“Dintre toate proiectele în care m-am implicat, acesta îmi place cel mai mult. Are un impact pozitiv asupra părinților, iar aceștia, prin metode ușoare, pot să-și apropie copiii și să le influențeze comportamentul” povestește educatoarea.
Pasionată de fotografie
Pentru rezultatele deosebite obținute, Tatiana deține distincția Gheorghe Lazăr. Rezultatele sale i-au fost apreciate nu numai de părinți și colegi, cât și de superiori, aceștia acordându-i anul trecut gradația de merit pentru a treia oară. Participă permanent la cursuri de formare, la schimburi de experiență și publică articole din experiența sa.
Are două pasiuni moștenite de la părinți: fotografia și cusutul goblenului. Ca dovadă, are o colecție de peste 30 de goblenuri realizate de ea, la care ține foarte mult, și o altă colecție de aparate foto vechi.

Ce-i place:
Îmi plac excursiile, ador să călătoresc. La oameni îmi place sinceritatea. Sunt tolerantă cu cei din jur dar să fie sinceri.
Ce nu-i place:
Nu-mi place politica pentru că sunt prea mulți perverși. Puțini sunt sinceri, cu principii și morală.


Ce planuri de viitor aveți?
Vreau să-mi deschid o grădiniță particulară la Cluj, unde mi-am cumpărat și o casă. E cererea foarte mare acolo de grădinițe. La Cluj sunt și copiii mei și vreau să le fiu alături.

Ce părere aveți despre copiii care termină studiile acum?
N-au perspectivă. Nu sunt ei de vină. Statul ar trebui să-i ajute mai mult. Sunt mulți care nu au unde să lucreze și își găsesc viitorul în alte părți.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite