FOTO/Târguri europene în toate colțurile Mehedințiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condițiile precare în care se desfășoară comerțul din târgurile mehedințene ar putea deveni istorie. Cu o investiție de 2,5 milioane de euro, dintre care 50% sunt fonduri nerambursabile, autoritățile țintesc dezvoltarea comerțului.   

Un proiect european, cofinanțat de către Consiliul Județean, vizează modernizarea a cinci târguri și piețe importante din toate colțurile Mehedințiului. În valoare de 2,5 milioane de euro, proiectul ar putea genera condiții europene pentru producătorii locali, care vor avea șansa de a-și desface marfa într-un mediu civilizat.

image

„Având în vedere condițiile precare în care se desfășoară comerțul în județul Mehedinți, am găsit o soluție de a remedia acest neajuns. Vom amenaja târgurile și piețele din Cujmir, Strehaia, Orșova, Baia de Aramă, Șimian și Cujmir. Producătorii vor avea condiții europene de expunere a mărfii, iar consumatorii vor fi siguri de calitatea produselor pe care le cumpără”, a spus, pentru Adevărul de Seară, președintele Consiliului Județean, Marius Bălu.

Astfel, dacă în momentul de față, în târgurile din Mehedinți animalele se sacrifică într-un mod care nu se mai practică de mult în civilazție, iar produsele sunt depozite deficitar, din momentul implentării proiectului, lucrurile se vor schimba.

Atât vânzătorii, cât și cumpărătorii vor beneficia de un mediu propice dezvoltării comerțului.



Încurajare pentru producătorii autohtoni
Proiectul valorează 2,5 milioane de euro, sumă din care 50% provine din fonduri europene nerambursabile, iar cealaltă jumătate va fi suportată de către Consiliul Județean, timp de 2 ani, din cota de 20% obținută din TVA.

image

„Proiectul reprezintă o încurajare pentru producătorii locali și va aduce o creștere incontestabilă a calității condițiilor în care se desfășoară comerțul.  În prezent, în târgurile din județ se respectă condițiile minime de funcționare, însă dacă vorbim despre condiții civilizate, mai sunt multe de pus la punct, iar acest proiect tocmai asta va face”, ne-a spus Andi Nodiț, vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite