Rromii, abili cu TVA-ul/ Inspectorii Finanţelor Publice Mehedinţi se plâng că întâmpină greutăţi în recuperarea sumelor datorate bugetului de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Direcţiei Finanţelor Publice din Mehedinţi
Sediul Direcţiei Finanţelor Publice din Mehedinţi

Inspectorii Finanţelor Publice Mehedinţi se plâng că întâmpină greutăţi în recuperarea sumelor datorate bugetului de stat, în special din partea contribuabililor de etnie rromă.

Într-un raport întocmit şi prezentat, zilele trecute, prefectului Ion Mîţu, inspectorii recunosc faptul că cele mai mari greutăţi le au în cazul rromilor.

“Nerealizarea veniturilor programate la bugetul de stat au fost cauzate în special de recuperarea cu dificultate a sumelor stabilite, în urma inspecţiei fiscale, îndeosebi la contribuabilii cu administratori de etnie rromă (TVA şi impozit pe profit). Astfel, în urma inspecţiilor fiscale, pe primele zece luni ale acestui an, au fost stabilite sume suplimentare, în valoare de 46,96 milioane lei, din care s-au încasat 4,54 milioane lei, reprezentând 9,67 la sută”, se arată în raportul semnat de directorul executiv al instituţiei Cosmin Durac.

Pentru contribuabilii care nu şi-au achitat la termen şi în totalitate obligaţiile de plată, au fost puse 63 de sechestre pe bunuri mobile şi imobile (16,7 milioane lei), 8.700 de popriri bancare (66,1 milioane lei), precum şi 739 de popriri la terţi (14,8 milioane lei).

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite