TURNU SEVERIN: Traficant deghizat în transportator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un doljean a încercat să treacă de filtrele poliției ascunzând 4.740 de pachete de țigări netimbrate într-o mașină tractată

Marfa ar fi ajuns pe piața neagră din Dolj, iar profitul traficantului ar fi fost de peste 3500 euro..


Traficanții de țigări netimbrate dau dovadă de multă imaginație atunci când vor să înșele vigilența oamenilor legii. Pentru a nu da de bănuit că ascunde o cantitate mare de țigări, un oltean s-a gândit că făcând pe transportatorul poate trece fără probleme de filtrele poliției de frontieră.  Inventiv, și-a legat o platformă de autoturism pentru „impresie” , pe transporta o mașină ieftină, un Alfa Romeo în valoare 1300 de euro.  Ce nu știa traficantul era faptul că oamenii legii aveau deja informații despre preocupările sale, astfel că până să fie prins nu a fost decât o chestiune de timp. În noaptea de marți spre miercuri, la intrare în Severin, în dreptul barajului Porțile de Fier I,  a fost oprit de un echipaj al poliției de frontieră. Luat la întrebări a declarat că țigările le-a cumpărat întâmplător dintr-o stație peco din orașul Lugoj. “Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei  de Frontieră Drobeta Turnu Severin au oprit   la un filtru organizat la intrarea în Severin, pe conducătorul  unui  autovehicul (Volskwagen Caravelle cu 10 locuri), despre care deţineau date că se ocupă cu traficul ilegal de ţigări netimbrate”, a declarat comisarul șef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinți. 
        
Țigările ascunse sub banchetă

La controlul autoturismului VW, aparţinând lui B. Georgel, de 38 de ani, din Bratovoieşti-Dolj, oamenii legii au depistat în interiorul autovehiculului, sub banchete, cantitatea de 4740 pachete de ţigări mărcile Capital, Special Club, Fisher, Atlanta şi Jim Ling,  pentru care  acesta nu avea acte de provenienţă.

“Au oprit la un filtru pe conducătorul  unui  autovehicul (Volskwagen Caravelle cu 10 locuri), despre care deţineau date că se ocupă cu traficul ilegal de ţigări netimbrate”
VALERIU PERA
purt. de cuvânt IJPF Mehedinți

Metodele traficanților de țigări sunt diverse

Traficanții folosesc fel și fel de metode pentru a scăpa de filtrele poliției. Cea mai cunoscută este aceea a antemergătorului, adică un autoturism „curat” merge înaintea celui încărcat cu marfă, iar șoferul anunță dacă întâlnește pe traseu vreun filtru. Au existat cazuri, când traficanții ascunseseră țigările în componente de mobilă.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite