Sute de severineni au rămas fără agent termic și se spală cu apă încălzită la soare sau pe aragaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârșitul lunii trecute, conducta de agent termic care deservea cartierul Kisselef s-a spart, iar aproximativ 30 de blocuri au rămas în imposibilitate de a fi alimentate cu apă caldă.

Reprezentanții firmei de termoficare au anunțat inițial că problema va fi remediată la data de 10 iunie, însă termenul s-a prelungit, iar nemulțumirea oamenilor a crescut.

„Este inadmisibil să nu ai apă caldă pe căldura asta, când e nevoie de mai multe dușuri pe zi. Ne-au spus că rezolvă repede, dar nu s-a făcut nimic până acum. Eu încălzesc apă la aragaz ca să pot să mă spăl”, ne-a spus Maria Lungu, pensionară.

„Stăm de prea mult timp în situația asta, nu se mai poate. Am ajuns să pun bidoane cu apă pe balcon, să se încălzească de la soare. Mă spăl la lighean ca în Evul Mediu. Înțeleg că e o defecțiune, dar nu înțeleg de ce au nevoie de așa mult timp să o remedieze”, spune și Octavian Surdu, un alt locatar nemulțumit.

Înlocuiesc 150 de metri de conductă

În total, 18 asociații de locatari sunt afectate de această defecțiune, în perimetrul Kisselef-bulevardul Tudor Vladimirescu-strada Alion.

„Este vorba despre conducta de agent, care s-a spart. Vom înlocui 150 de metri de țeavă, deja ieri am primit-o pe cea nouă, iar luni începem lucrarea. Noi am anunțat data de 30 iunie, însă sperăm să finalizăm mai repede”, ne-a spus Cornel Dumangiu, șeful secției de Termoficare.

 40 de asociații fără apă caldă

În urmă cu o lună, cei de la Termoficare au sistat apa caldă la alte 22 de asociații de locatari, însă din motive cu totul diferite. Asociațiile acumulaseră datorii de circa 25 de milioane de lei, iar unele facturi neplătite datează din anul 2005.

Astfel, în momentul de față 10% din asociațiile de locatari din Severin nu beneficiază de agent termic.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite