Surprinşi de viscol, doi mehedinţeni au fost salvaţi la timp de poliţiştii de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi le-au mulţumit poliţiştilor de frontieră pentru faptul că le-au salvat viaţa
Cei doi le-au mulţumit poliţiştilor de frontieră pentru faptul că le-au salvat viaţa

Doi bărbaţi aflaţi în pericol de a-şi pierde viaţa, pe un drum din sudul judeţului Mehedinţi, au fost salvaţi, marţi seară, de o echipă de intervenţie a Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare. Plecaseră, pe jos, din localitatea Cujmir spre Vrata. După aproximativ trei kilometri, au fost surprinşi de un viscol puternic, însă intervenţia poliţiştilor de frontieră i-au salvat de la îngheţ.

Văzând că nu mai au nicio putere de a avansa, cei doi au anunţat autorităţile, prin 112, solicitând ajutor.

Au intervenit imediat 10 poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului PF Gîrla Mare, care s-au deplasat cu două autospeciale Iveco Massif  pe comunicaţia Vrata - Cujmir pentru salvarea celor doi.

La ieşirea din Vrata,  din cauza stratului de zăpadă ce măsoară peste 100 de centimetri, a viscolului puternic şi a faptului că nu se mai distingea comunicaţia, poliţiştii de frontieră au luat hotărârea de a se deplasa pe jos, ajungând în final la locul unde se aflau cei doi.

Cum unul dintre ei nu se mai putea ţine pe picioare, a fost transportat de oamenii legii la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare, primind totodată, din partea acestora, şi primul ajutor.

„Un echipaj medical al ambulanţei i-a acordat ajutorul medical necesar persoanei cu probleme medicale (degerături ale membrelor inferioare). Cei doi, D. Daniel şi  M. Dumitru, în vârstă de 45 şi 55 de ani, au declarat că au plecat pe jos, cinci kilometri, de la Cujmir spre Vrata, dar au fost surprinse de viscolul şi vântul puternic care i-a pus în imposibilitatea de a ajunge la destinaţie, în orice moment existând pericolul de a-şi pierde viaţa.” ne-a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite