Strehaia este campioană la Unifight

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Gîdea (centru, în roşu), alături de câţiva dintre sportivii săi de la Strehaia
Ilie Gîdea (centru, în roşu), alături de câţiva dintre sportivii săi de la Strehaia

Clubul Copiilor din Strehaia se mândreşte, în acest an, cu rezultate de excepţie: 12 medalii obţinute în judo şi alte 18 la Unifight. 

Sportivii antrenaţi de Ilie Gîdea impresionează în competiţiile de la nivel naţional. La ultimul turneu internaţional de judo, intitulat Cupa „Temerarul” şi desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Sibiu, judokanii strehăieni au smuls aurul, dar şi două medalii de bronz.

Este vorba despre Nicu Steriuş (50 kg, la U17) şi, respectiv, Cleonia Rîciu (52 kg, U17) şi Marius Lunguleasa (100 kg, la U20). „Au fost prezente 27 de cluburi din România, dar şi din Austria, Serbia, Bulgaria, Republica Moldova şi Italia.

În total, au fost 270 de sportivi, la U17 şi U20. A fost o competiţie dură, dar am obţinut trei medalii şi un loc cinci”, ne-a spus antrenorul Ilie Gîdea.

Rezultatele sunt pe măsura antrenamentelor făcute, iar ceea ce nu ştie foarte multă lume este că judoka antrenaţi aici participă în fiecare an şi la competiţiile de Unifight.

În urmă cu trei ani, la Campionatul European de cadeţi, Răceanu Ionuţ a ieşit campion european, iar Alina Lăpădat vicecampioană.

Anul trecut, de la acelaşi campionat, dar pentru juniori, Strehaia a venit cu patru campioni europeni, iar în acest an, la Băicoi, Mihaela Gîdea a ieşit campioană naţională, devansând mulţi sportivi din structurile militare.

„Eu pornesc cu ei de pe la clasa întâi, a doua, cel mult a treia. Când ajung la vârsta de 20 de ani sunt deja profesionişti”, adaugă Ilie Gîdea.  


Urmează CE de la Moscova
Pe lista performanţelor obţinute în acest an de clubul strehăian figurează 12 medalii în judo şi alte 18 la Unifight. Destinat la început, în anul 2000, doar militarilor şi trupelor de intervenţie, “unifight-ul”, o disciplină ce îmbină aproape toate ramurile sportive de contact, a devenit accesibil în ţara noastră şi pentru civili.

Este un stil format de multiplul campion Serghei Novikov, care este general în armata rusă. Fiind pus în situaţia de a se ocupa de protecţia preşedintelui a trebuit să faca un stil practic, în care a inclus o pistă cu obstacole (tir cu arma şi aruncarea cuţitului), dar şi lupta totală în ring”, ne spune antrenorul Ilie Gîdea, care este şi preşedintele Federaţiei Române de Unifight- secţia Standard- Militară.

Acum, sportivii clubului strehăian se antrenează pentru Campionatul European de Unifight de la Moscova, competiţie pentru care resursele financiare sunt, deocamdată, destul de mici. Pentru a participa la această competiţie, campioana naţională, Mihaela Gîdea, ar avea nevoie de circa 600 de euro.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite