Turnu Severin: Străzile municipiului Orșova, transformate în adevărate șantiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Străzile municipiului Orșova, transformate în adevărate șantiere
Turnu Severin: Străzile municipiului Orșova, transformate în adevărate șantiere

Pentru orșoveni se anunță o perioadă de ample lucrări de modernizare a orașului, astfel încât, în cel mult doi ani de zile, municipiul să se poată număra printre orașele cu un potențial turistic la standarde europene.

În această perioadă, mai multe străzi din municipiul Orșova au devenit adevărate șantiere, acestea urmând a suporta ample modificări, astfel încât noua imagine să fie una cu totul nouă. Chiar dacă primarul Orșovei, Constantin Brăgaru, susține că până la finele acestui an, se vor încheia lucrările pe cei aproape 7 kilometrii de rețea stradală, orșovenii sunt nevoiți să se obișnuiască cu astfel de șantiere, deoarece urmează alte proiecte de anvergură în orașul de pe malul lacului de acumulare.

Lucrări de anvergură


 După cum susține edilul, la această oră se lucrează din plin pe o porțiune de 6,7 kilometrii de rețea stradală, aici urmând a avea loc o serie de schimbări și modificări menite să asigure locuitorilor și turiștilor condiții de trafic rutier și pietonal, la standarde europene.

„Proiectul de reabilitare a celor 6,7 kilometrii de reţea stradală, se ridică la 7,3 miliarde lei vechi, din care 1,5 miliarde lei vechi din fonduri proprii, iar restul provenind din fonduri europene rambursabile. Pe toată acestă porţiune se va reabilita reţeaua de apă potabilă, trotuarele, aleile şi carosabilul. Termenul de finalizare este sfârşitul lui noiembrie, însă s-ar putea ca acesta să se mai prelungească până la finele anului 2009”, a declarat primarul Constantin Brăgaru.

Va începe etapa a doua a modernizării falezei

 Odată cu finalizarea acestui proiect de reabilitare a străzilor, orşovenii nu vor scăpa de şantiere. Conform primarului, în următoarea săptămână, se va semna proiectul pentru finanţarea lucrărilor de modernizare a falezei.

„Prima etapă a modernizării falezei s-a încheiat cu brio, din nordul oraşului până în centru, acum urmând etapa a doua a acestui proiect, respectiv din centru până în dreptul stadionului. Acest proiect are o valoare de 43 de miliarde lei vechi şi cuprinde şi refacerea iluminatului public pe strada Graţca. Este un proiect important pentru orşoveni, o operaţie destul de complexă ce va schimba radical imaginea oraşului”, a mai specificat Brăgaru.

 „Este un lucru bun pentru noi. E adevărat că acum produce puţin disconfort, însă pe viitor oraşul va avea o altă imagine”, susţine orşoveanca Sanda Martinescu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite