Străzi inundate, acoperişuri prăbuşite şi o persoană rănită, după o furtună în Drobeta Turnu Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
parcarea inundată a IPJ Mehedinţi
parcarea inundată a IPJ Mehedinţi

O persoană a ajuns la spital, miercuri seară, după ce a fost prinsă sub o schelă care s-a prăbuşit de pe Catedrala din Drobeta Turnu Severin, mai multe acoperişuri de pe imobile au fost spulberate şi copaci au fost doborâţi la pământ de o furtună care a durat o jumătate de oră.

Femeia a fost rănită la cap de schela care a fost doborâtă de vântul puternic de pe Catedrala Ortodoxă din Drobeta Turnu Severin, transmite Mediafax.

Martorii au declarat că femeia se afla într-un chioşc amenajat lângă Catedrală, unde vindea pepeni verzi, când o schelă din lemn, lăsată neasigurată de către muncitorii care lucrează la exteriorul Catedralei, a fost doborâtă de vânt.

Victima a fost transportată al Spitalul din Drobeta Turnu Severin cu traumatism la cap şi răni la faţă.
Cazul a fost preluat de poliţişti, care urmează să stabilească dacă schela a fost neasigurată corespunzător.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, Ramona Nistor, vântul, însoţit de o ploaie torenţială şi grindină de mici dimensiuni, a spulberat cinci acoperişuri de pe blocuri şi case, două dintre ele avariind două autoturisme din Drobeta Turnu Severin.

De asemenea, pompierii şi angajaţii Primăriei Drobeta Turnu Severin au intervenit pentru degajarea mai multor arbori doborâţi pe carosabil care au afectat şi liniile de electricitate.

Pagube însemnate s-au înregistrat şi pe plaja amenajată la Dunăre. Reprezentantul firmei care administrează plaja, Eugen Gogan, a declartat că în cinci minute au fost spulberate şezlongurile, hidrobicicletele şi toate mijloacele de agrement, precum şi cabinele de duş, vestiarele şi cupola restaurantului, pagubele fiind aproape totale, dar fără victime omeneşti.

Ploaia torenţială însoţită de vânt şi local de grindină de mici dimensiuni a creat, miercuri seară, probleme şi în trafic, şoferii fiind nevoiţi să circule cu viteză redusă, după ce canalizările au cedat, iar apa a acoperit carosabilul.

Citeşte şi:

Ploaia a făcut ravagii în Turnu Severin: parcarea IPJ Mehedinţi a fost inundată, maşini avariate de acoperişuri căzute, circulaţie rutieră cu restricţii pe DE 70

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite