Stau şi disperă cu hotărârea în buzunar/ Circa 200 de foşti angajaţi ai CELROM SA Tr. Severin aşteaptă şi acum salariile compensatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La trei ani de la închiderea combinatului de celuloză şi hârtie din Drobeta Turnu Severin, foştii angajaţi aşteaptă salariile compensatorii, prevăzute în contractual colectiv, dar câştigate chiar şi în instanţă.

Deşi în contractul colectiv de muncă aveau prevăzut faptul că trebuie să intre în posesia banilor în cel mult un an după ce şi-au pierdut serviciul, oamenii acuză că sunt trataţi cu indiferenţă de către lichidatorii judiciari.

Ei spun că au şi o hotărâre judecătorească a Curţii de Apel Craiova prin care sumele compensatorii deveneau drepturi salariale şi aveau prioritate la plată.

“Sunt unul dintre cei care n-au luat un leu din salariile compensatorii. Am avut speranţa că repornim unitatea. Am apelat la toţi, văd că nu se poate. Cineva se împotriveşte. Şi atunci am zis, ca o ultimă soluţie, pentru că suntem disperaţi, să se dea drumul la compensatorii.

Se motivează mereu că nu sunt bani, dar vrem să se respecte legea. Salariile compensatorii sunt prinse ca drept salarial, câştigat la Curtea de Apel Craiova, cu hotărâre definitivă şi irevocabilă. Şi erau prevăzute în contract, altfel nici nu le ceream”, ne-a spus Gheorghe Talianu, reprezentantul salariaţilor din fostul combinat CELROM.   

Mare parte din cei peste 600 de angajaţi ai fabricii sunt şomeri. Toţi ar fi trebuit să primească până la 18 salarii compensatorii. Patru sute dintre ei şi-au cesionat creanţele unor firme, dar restul nu a primit până acum nici măcar un leu.

image

Rămaşi fără venituri, oamenii au ajuns, pur şi simplu, la disperare. “Salariile compensatorii sunt în funcţie de vechimea pe care a avut-o fiecare, nu mai mult de 180 de milioane lei vechi. Trebuia să ni se dea aceşti bani în termen de douăsprezece luni de la închiderea fabricii. Noi nu am primit niciun ban. Avem şi noi rate în bănci, avem datorii, suntem disperaţi”, ne spune Nicolae Creţu (59 ani), cu o vechime în fostul combinat de 41 de ani, fiind până şi şcolarizat de fabrică în `68. 

Mai multe detalii despre acest caz, citiţi miercuri în cotidianul Adevărul, ediţia de Oltenia!

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite