Turnu Severin: Traficul este închis pe Dealul Stârmina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Traficul este închis pe Dealul Stârmina
Turnu Severin: Traficul este închis pe Dealul Stârmina

Traficul rutier este închis, pe DN 56 A, între Dr. Tr. Severin şi Calafat. Propunerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, de a închide complet circulaţia, a fost primită cu reţinere de autorităţile judeţene, astfel că restricţia s-a limitat doar în intervalul orar 10,00-16,00.

Măsura a fost luată, ieri, ca urmare a lucrărilor de consolidare a arterei de circulaţie din sectorul Dealul Stârmina, afectat de alunecări masive de teren, din cauza inundaţiilor din martie 2006. Până pe 31 octombrie, zilnic, între orele 10,00 şi 16,00, pe DN 56 A, între Turnu Severin şi Calafat nu se va circula. “Ni s-a solicitat de administratorul drumului naţional, respectiv Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADN), închiderea definitivă a circulaţiei.

Nu am putut fi de acord cu această propunere, întrucât ar perturba circulaţia rutieră, ea urmând să fie deviată pe două trasee ocolitore. Pentru traficul greu, un ocol de peste 150 kilometri şi pentru autovehicule uşoare, de circa 30 kilometri”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Marius Bălu.

În intervalul orar menţionat, autoutilitarele cu tonaj mare sunt nevoite să folosească vechea rută ocolitoare prin Craiova, respectiv pe DN 6 (DE 70), iar  autovehiculele uşoare, o rută ocolitoare, prin Hinova-Devesel-Scăpău.

Şoferii s-au săturat de rute ocolitoare
Circulaţia pe Dealul Stârmina a fost întreruptă pentru prima dată în martie 2006, de atunci şoferii fiind nevoiţi de multe ori să parcurgă o rută ocolitoare prin Hinova-Devesel-Scăpău. În acest an, acelaşi tronson de drum a fost închis, complet, timp de două luni, lucru care a nemulţumit atât localnicii, cât şi agenţii economici din zonă.

Un singur sens, închis şi el în timpul zilei
Drumarii de la Tirrena Scavi, firma care execută lucrările pe tronsonul afectat de alunecările de teren, muncesc acum la consolidarea structurii acestui drum. “Se pun cofragele şi se toarnă beton. În ceea ce priveşte măsura restricţiilor, ele se impun, întrucât astfel putem lucra cu utilaje mari”, ne-a precizat şeful Secţiei Drumuri Naţionale Mehedinţi, ing. Dorin Florescu.

Agenţii Serviciului Poliţiei Rutiere atrag atenţia conducătorilor auto să respecte restricţia impusă de drumari, în caz contrar aceştia riscând să rămână fără permisul de conducere. 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite