Sportivii de la Kokyo Dojo, instruiţi să câştige

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Antrenamentele sunt riguroase şi sportivii trebuie să fie pregătiţi permanent
Antrenamentele sunt riguroase şi sportivii trebuie să fie pregătiţi permanent

Au luat lecţii de la maeştri  de arte marţiale şi au ocupat locuri fruntaşe la competiţiile sportive de profil

Elevii clubului sportiv Kokyo Dojo s-au antrenat cu maeştri în arte martiale din Spania, dar au fost şi la stagii de pregătire în Bulgaria. Sportivii au învăţat că sportul nu face discriminări şi cel mai bun câştigă.

"Am fost la un stagiu de pregătire în Bulgaria cu şapte elevi, au fost 500 de participanţi şi elevii mei au obţinut menţiuni speciale. A fost o tabără de vară, unde s-a făcut o selecţie, au avut parte de o instruire specială şi s-a urmărit omogenizarea lor în grup.

Au obţinut menţiuni speciale pentru cuminţenie şi integrare în echipă. Au obţinut numai rezultate foarte bună ", a declarat Constantin  Mitroi, antrenorul clubului.

Lecţiile luate de la profesorii de arte marţiale din străinătate le-au fost de folos tinerilor la evenimentele sportive la care au participat.

"A fost o tabără pregătitoare pentru competiţiile care au urmat şi anume Campionatul Naţional de Seniori unde au participat ca juniori, au fost opt participanţi şi au obţinut locul unul şi doi, apoi a fost Cupa României la kick, unde au luat cinci locuri întâi, unul locul doi şi unul locul trei.

A urmat stagiul de ninjutsu şi Campionatul mondial de Unifight unde trei au luat  locul întâi, alţi trei elevi au luat  locul doi şi trei", a precizat antrenorul.

 Instruirile nu s-au oprit aici, Mihai Pleşa, un tânăr care a îmbrăţişat acest sport încă din copilărie s-a pregătit, în această vară, în Spania.

"Învăţ să mă apăr, învăţ ce este disciplina şi pentru fizicul meu. De şase ani fac acest sport, pot spune că am crescut cu acest club. Vreau să-mi deschid o sală, să devină antrenor şi să-i învăţ filosofia şi disciplina acestui sport şi pe alţii", a mărturisit Mihai Pleaşa.

  Pe 29 octombrie, la Cluj, este o Gală de Arte Marţiale Mixte unde se vor face lupte în cuşcă, la sol şi luptă din picioare, vor participa sportivi  de valoare la această competiţie, aici speră şi antrenorul clubului Kokyo Dojo să aibă un reprezentant.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite