Turnu Severin: Se caută sponsori pentru Spitalul din Vânju Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin:  Se caută sponsori pentru Spitalul din Vânju Mare
Turnu Severin: Se caută sponsori pentru Spitalul din Vânju Mare

Singurul spital din judeţ care nu înregistrează datorii are nevoie de o sponsorizare pentru achiziţionarea unor calorifere.

Spitalul din Vânju Mare a fost renovat, în ultimii doi ani, din forţe proprii. S-au făcut igienizările necesare, s-au pus geamuri termopan şi s-a instalat centrala termică. Ca un bun gospodar, conducerea unităţii sanitare şi-a facut chiar şi aprovizionarea cu lemne pentru perioada de iarnă. Numai că, nu este însă suficient. Pentru ca centrala să poată fi pusă în funcţiune, ar mai fi nevoie de calorifere în toate secţiile, iar pentru asta ar fi nevoie de crica 500 milioane lei vechi. Bani, pe care spitalul nu îi are.

“Dacă am obţine o sponsorizare, ar fi minunat. Bugetul nostru, lunar, este de circa 3 miliarde lei vechi, din care peste 2 miliarde sunt cheltuieli de personal. Problema este că din septembrie, toate spitalele din ţară vor avea un buget la jumătate. Astfel că nu avem cum să ne permitem aceste calorifere”, ne-a declarat Mihaela Moldoveanu, directorul financiar al spitalului. În cazul în care aceste calorifere nu vor fi achiziţionate, spitalul va trece şi prin această iarnă cu vechile sobe de teracotă. 

Singurul spital fără datorii
Spitalul Vânju Mare este singurul din judeţ care nu are datorii. “De când sunt director financiar, am încercat să ne chibzuim cât se poate. În primul rând, am încercat să motivăm personalul, pentru că dacă e motivat, face treabă bună. Din fericire, până acum, nu s-a pus problema lipsei medicamentelor”, ne-a mai spus Mihaela Moldoveanu. Spitalul Orăşenesc Vânju Mare deserveşte o zonă de 60.000 de locuitori, iar ultima donaţie de care a beneficiat a fost acum şase ani, în secţia de Pediatrie.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite