Şomerii mehedinţeni învăţaţi să caute eficient un loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Silvia Trancă îi învaţă pe şomeri  să aibă încredere în forţele proprii
Silvia Trancă îi învaţă pe şomeri să aibă încredere în forţele proprii

Consiliere de grup şi individuală pentru şomerii care nu reuşesc să-şi găsească un loc de muncă . Aceasta este propunerea Asociaţiei Scientia Nemus şi a Colegiului Naţional „Traian”

180 de şomeri care nu au reuşit să se integreze pe piaţa muncii vor particpa la un „job-club”. Aici, specialiştii îi vor ajuta să înţeleagă mai uşor modificările din câmpul muncii şi să realizeze un Cv European, să aplice în mod corect pentru o slujbă şi cel mai important să-şi recâştige încrederea în forţele proprii.

Instruirea se realizează gratuit în cadrul proiectului „Revino pe Piaţa Muncii şi Rămâi!”, proiect iniţiat de Asociaţia Scientia Nemus în parteneriat cu Colegiul Naţional „Traian”.

„În primul rând şomerii vor socializa, apoi trebuie să-şi capete încrederea în ei că pot să revină pe piaţa muncii. Câştigul cel mai mare este că pot să vadă că şi altul este şomer şi are probleme şi împreună cu ajutorul nostru să-şi recapete încrederea”, a declarat Silvia Trancă, managerul proiectului.

60 de persoane vor fi selecrtate să particpe la cursuri de formare profesională gratuite şi acreditate pentru dobândirea unor competenţe informatice şi comunicare în limbă străină.

 „Colegiul Naţional Traian se implică în acest proiect,oferim laboratoarele de informatică şi amfiteatrul. Din punct de veredere financiar, am fost sprijiniţi de primăriei”, a declarat Cristian Harcău, directorul colegiului.

Mariana Enceanu este o tânără care nu se regăseşte pe piaţa muncii. Ea vrea cu ajutorul acestei instruiri să-şi găsească un loc de muncă potrivit dorinţelor ei.

„Se face consiliere de grup şi inviduală, la acest curs beneficiem de un job-club. Vreau să am mai  multă încredere în mine şi să pot să-mi găsesc o slujbă. Nu m-am hotărât ce vreau, sper ca la finalul acestui curs să mă hotărărasc”, a mărturisit tânăra.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite