Slabă dotare pentru voluntarii care intervin în situaţiile de urgenţă din Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nivelul judeţului Mehedinţi, funcţionează 66 de servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă, dintre care numai nouă sunt dotate cu autospeciale de intervenţie. Durata de exploatare a unora dintre ele este depăşită, din păcate, de cel puţin 10 ani.

Din cele nouă servicii voluntare dotate cu autospeciale de intervenţie, trei sunt dotate cu accesorii de prevenire şi stingere a incendii, dar şi cu accesorii de descarcerare. Celelalte şase însă au accesorii doar de stingere a incendiilor, iar durata de exploatare este depăşită cu cel puţin 10 ani, fapt ce generează cheltuieli mari pentru întreţinere în raport cu performanţele tehnice scăzute.

Procentul personalului serviciilor voluntare este de 93 la sută. Cu toate greutăţile întâmpinate, în 2011, serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă au participat la 338 de intervenţii, din care 163 au fost asigurate individual, iar 75 în colaborare cu forţele profesioniste ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi.

La nivel naţional, în serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă activează 112.571 persoane. Dotarea serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă este insuficientă şi nu acoperă riscurile potenţiale din sectorul de competenţă.

Potrivit ISU "Drobeta", "raportat la situaţia din alte state europene, în România există deficienţe privind dotarea şi pregătirea personalului din serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, cauzate, în special, de percepţia administraţiei publice locale şi a cetăţenilor, privind voluntariatul, dar şi de costurile de întreţinere a unor  asemenea servicii".

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite