VIDEO/ Show aviatic de excepţie în Mehedinţi/ La eveniment, au participat cele mai performante avioane de acrobaţii din lume: Extra 300

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacol de acrobaţii aeriene şi paraşutism, astăzi, pe Aerodromul Drobeta! Chiar dacă vremea a fost cam neprielnică din cauza vântului, piloţii nu s-au dat înapoi de la acrobaţii care au încântat asistenţa şi au smuls ropote de aplauze.

Evenimentul a fost urmărit, pe Aerodromul de la Balota, cu sufletul la gură, de aproximativ 300 de iubitori ai zborului din Mehedinţi şi nu numai.

O sută de piloţi şi-au demonstrat măiestria în acrobaţii aeriene şi au făcut un adevărat spectacol la bordul celor 35 de aeronave “lansate” pe cer.

Avioanele Extra 300 şi Zlin au fost vedetele show-ului, la manşă fiind piloţi prefesionişti ai Aeroclubului României.

“La această ediţie, avem mai multe aeronave de acrobaţie decât în anii anteriori. Ne-am organizat mai bine de această dată, publicul e mai numeros, avem lotul naţional de acrobaţie, lotul naţional de paraşutism, avioanele Extra 300, Zlin şi multe altele”, ne-a spus Endre Molnar, preşedintele Aeroclubului “Drobeta”, organizatorul acestui eveniment.

Piloţii experimentaţi au executat zboruri în carusel, picaje şi lupinguri

Paraşutişti la înălţime

În ciuda rafalelor de vânt, frumuseţea acrobaţiilor nu a avut de suferit. Chiar şi paraşutiştii au fost la înălţime. “Frumos, plin de adrenalină, e ceea ce ne place. Ştim ceea ce facem şi facem bine. Suntem profesionişti. Dacă nu bătea vântul, era mai plăcut pentru voi, că era mai aproape”, ne-a spus instructorul bucureştean Adrian Buzan.

Chiar dacă vântul a bătut în rafale, paratuştii au fost la "înălţime"
image

Singurul miting aviatic din Oltenia
Ajuns la cea de-a patra ediţie, mitingul aviatic a durat aproape cinci ore şi a fost organizat de Aeroclubul Drobeta din Turnu Severin, cu sprijinul Consiliului Local Drobeta Turnu Severin şi Consiliului Judeţean Mehedinţi. Intrarea a fost gratuită. 

Organizatorii îşi doresc să ducă acest miting, singurul de acest gen din Oltenia, la un nivel ridicat, care să concureze cu renumitele show-uri organizate în Bucureşti sau Braşov.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite