Sfârșit de săptămână agitat pentru pompierii mehedințeni: 12 incendii şi 26 de urgenţe medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii a intervenit la 26 urgenţe medicale, pentru stingerea a 12 incendii, la un accident rutier, dar şi pentru salvarea unei persoane căzute în fântână.

Detaşamentul Drobeta Tr. Severin şi Staţia de Pompieri Vânju Mare au intervenit cu o ambulanţă SMURD, o autospecială de descarcerare şi 6 subofiţeri la un accident rutier produs în satul Gemeni, comuna Dârvari.

Un autoturism marca Opel Vectra s-a răsturnat într-un canal magistral cu adâncimea de cca. 6 m, aflat pe câmp. În autoturism se aflau trei victime, din care o persoană a fost găsită decedată. 

Tot cu final nefericit s-a încheiat și intervenția din localitatea Cerveniţa, comuna Prunişor. Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin, a intervenit cu o autospecială de intervenţie şi 4 subofiţeri pentru salvarea unei persoane căzută într-o fântână de cca. 10m adâncime.

La sosirea echipajului de intervenţie persoana era decedată. Pompierii au  stins și numeroase inncendii de vegetație ,dar au intervenit și la locuințele care au fost cuprinse de flăcări.

Cel mai grav incendiu, potrivit comunicatului emis de ISU Drobeta  a avut loc, aseară, la gospodărie particulară în localitatea Obârşia de Câmp. Au ars aproximativ două tone de plante furajere, au fost salvate casa de locuit şi anexele acesteia.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost flacăra, împrejurarea determinantă fiind folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. 

Un alt incendiu care a pus probleme pompierilor a fost cel din gară. Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin, a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi 11 subofiţeri pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit în incinta CFR Triaj din Dr. Tr. Severin, unde exista pericol de propagare la o cisternă cu păcură.

A ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 0,5 ha. Se pare că incendiul a izbucnit din cauza scânteilor mecanice de la locomotivă.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite